ZAVRŠENA PREGLEDNA KONFERENCIJA OESS-A O SIGURNOSTI

U Beču je u četvrtak popodne završena Godišnja pregledna konferencija OESSa o sigurnosti u čijim se zaključcima ističe da se samo zajedničkim naporima mogu postići bolji rezultati u suzbijanju terorizma i svih drugih oblika kriminala.

Borba protiv terorizma, sprječavanje sukoba, upravljanje granicama, te pitanja sveobuhvatne sigurnosti bile su glavne teme razgovora. U zaključcima se uz ostalo ističe da treba provoditi pojačani nadzor dokumenata i putnih isprava, te provoditi cijeli niz drugih aktivnosti odnosno "integrirano upravljanje granicama".

U zaključcima Konferencije o sigurnosti naglašava se također da borba protiv terorizma ne smije biti u koliziji sa zaštitom ljudskih prava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Upravljanje granicama je sastavni dio sveobuhvatnog koncepta sigurnosti OESS-a", stoji u zaključcima a ukazuje se i na važnost suradnje OESS-a i drugih međunarodnih organizacija kao i regionalne suradnje. Najavljena je i zajednička konferencija OESS-a i UN-a o sigurnosti koja će se održati u rujnu u Beču kako bi se došlo do rješenja za učinkovitije suzbijanje terorizma kao i svih drugih oblika kriminala.

Europska unija je u izjavi na konferenciji prvi put Hrvatsku pridružila zemljama kandidatima za punopravno članstvo u EU- Bugarskoj, Rumunjskoj i Turskoj.

(Hina) xspđ ybs

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara