Završena prva faza natječaja za HTV-ovu treću mrežu

POČETKOM tjedna istekao je rok u kojem su zainteresirani za treću mrežu HTVa mogli zatražiti dokumentaciju na osnovu koje će izraditi prijavu za natječaj za tu nacionalnu televizijsku koncesiju.

Tajnik Vijeća za radio i televiziju Željko Kandućar potvrdio je da je rok za traženje natječajne dokumentacije završio u ponedjeljak, no nije želio reći koliko je zainteresiranih zatražilo tu dokumentaciju.

´Sve će se znati kod otvaranja ponuda´, rekao je Kandućar Hini. Objasnio je da samo traženje natječajne dokumentacije ne znači da će se svi zainteresirani i prijaviti na natječaj za koncesiju, odnosno biti ponuđači.

Neslužbeno se doznaje da je natječajnu dokumentaciju zatražilo 15 zainteresiranih. Službena potvrda njihova broja i imena nije se, međutim, mogla dobiti niti u Zavodu za telekomunikaciju kojemu se podnose zahtjevi za dokumentacijom.

Javni natječaj za televizijsku koncesiju na državnoj razini, odnosno treću mrežu HTV-a, Vijeće za radio i televiziju raspisalo je u prosincu lani. Krajni rok za podnošenje prijava je 20. svibnja, a odluka o dodjeli koncesije trebala biti donesena do 1. listopada.

Svi zainteresirani su u roku od 60 dana od objave natječaja u Narodnim novinama, 18. prosinca 2001., od Hrvatskog zavoda za telekomunikacije mogli zatražiti natječajnu dokumentaciju, uz prethodnu uplatu naknade od 15 tisuća kuna.

Pravo sudjelovanja u javnom natječaju imaju sve pravne osobe koje su registrirane u Hrvatskoj. Koncesija se dodjeljuje na 10 godina uz godišnju naknadu za koncesiju od 300 tisuća kuna.

Iza pravnih osoba koje se namjeravaju javiti na natječaj mediji su već ranije spominjali talijanskog premijera i medijskog magnata Silvija Berlusconija, britanskog medijskog magnata Ruperta Murdocka, njemačku televiziju RTL, Tvornicu duhana Rovinj, zajedno Vip i Vodafon, hrvatskog i britanskog operatera mobilne telefonije, Hrvatski olimpijski odbor i Hrvatsku glazbenu uniju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara