Završeno 3. međunarodno violončelističko natjecanje Antonio Janigro

Pobjednik 3. međunarodnog violončelističkog natjecanja "Antonio Janigro", koje je večeras završilo u Zagrebu, je kineski violončelist Lee ChuiYee Trey. L

Pobjedniku je pripala nagrada od 6 tisuća eura. Drugu nagradu, u iznosu od tri tisuće eura, dobila je Karmen Pečar iz Slovenije, treću nagradu, 1.500 eura, osvojio je Umberto Clerici iz Italije, a četvrtu nagradu, 750 eura, dobio je Zhao Jing iz Kine.

Dodijeljene su i posebne nagrade i diplome, kao što su nagrada Zagrebačkih solista, Dubrovačkih ljetnih igara, Zagrebačke filharmonije i dr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik Ocjenjivačkog suda Bernard Greenhouse zahvalio je svim natjecateljima te članovima žirija, istaknuvši da je bilo vrlo teško odlučiti tko je pobjednik natjecanja.

Umjetnička ravnateljica i predsjednica Organizacijskog odbora Dobrila Berković Magdalenić također je zahvalila svim članovima žirija i natjecateljima, rekavši da se ovim natjecanjem odaje velika počast i zahvalnost maestru Antoniu Janigru, koji je Hrvatsku uveo u svijet velikih glazbenih događanja.

(Hina) ta mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara