završila blokada požeških cesta, radnici spremni na nove prosvjede ako privatizacija "Kutjeva" ne bude "kvalitetna"

Večeras oko 20 sati završila je blokada prometnica u Požeškoslavonskoj županiji, koju je još jutros uz opći štrajk na trima lokacijama organizirao Stožer za obranu "Kutjeva", zahtijevajući od Vlade žurnu privatizaciju ili financijsku konsolidaciju svoje tvrtke. L

Ceste su deblokirane i štrajk je prekinut kad je ministar gospodarstva Ljubo Jurčić izjavio da će prednost na natječaju za privatizaciju te tvrtke imati ponuditelji koji "Kutjevo" žele kupiti u cjelini, a to i želi sindikat tvrtke. Predsjednik Stožera Vinko Jušić kazao je da su se na deblokadu cesta i prekid općeg štrajka odlučili kad je objavljeno priopćenje iz ministrova ureda, no najavio je da su radnici spremni na veće prosvjede ako tvrtka ne bude kvalitetno privatizirana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Radnici su spremni i na veće prosvjede pa i blokade autoceste ako privatizacija ne bude kvalitetno provedena, rekao je Jušić, dodavši: "Mislim da danas nismo puno postigli, ali smo svim 'grobarima' 'Kutjeva' i njihovim političkim pokroviteljima pokazali kako su radnici jedinstveni i odlučni kad treba braniti svoju egzistenciju", zaključio je Jušić.

(Hina) vreb mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara