Završni predizborni skupovi HNS-a u Zadru i Sisku

HRVATSKA narodna stranka održala je večeras u Zadru i Sisku zadnje predizborne skupove na kojima su predstavljeni kandidati te stranke, a okupljenima su se obratili nositelji kandidacijskih lista u 9. i 6. izbornoj jedinici Radimir Čačić i Vesna Pusić.

Pred okupljenima na Poljani Ivana Pavla II. u Zadru, Radimir Čačić je rekao da je snažno gospodarstvo način na koji HNS želi voditi Hrvatsku u budućnost. A da je HNS izvršavao obećanja, dokaz je 150 kilometara izgrađenih autocesta, zatim 190 kilometara autocesta koje se završavaju i 10 tisuća stanova iz programa društveno poticane stanogradnje, ocijenio je Čačić. Kako je rekao, na ovim izborima se odlučuje hoće li Hrvatsku voditi vlada desnog centra, predvođena HDZ-om, ili vlada lijevog centra predvođena HNS-om i SDP-om, a bilo bi mu drago da im se pridruži i HSS. Dođe li na vlast vlada desnog centra, mišljenja je Čačić, ta bi vlada bila podložna provjeri EU-a i Hrvatska bi, po njemu, zakasnila na ulazak u EU 2007. godine.

Dok je Čačić govorio, netko je iz publike u više navrata glasno viknuo "lupežu". Čačić je na to reagirao riječima da će oni koji glasuju srcem glasovati za HDZ, a oni koji glasuju pameću svoj će glas dati HNS-u.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kratkim govorom okupljenim Zadranima obratio se prvi na listi Ivica Maštruko koji je rekao da su dosljednost i djelotvornost karakteristike HNS-a. Maštruko je poručio da je dijete toga grada i da iz Zadra nikad nije odlazio bez obzira na to što je bio na raznim dužnostima izvan njega. Okrenuti smo budućnosti, a prošlost imamo na umu i ne zaboravljamo je, rekao je Maštruko.

Predsjednica HNS-a i nositeljica liste u 6. izbornoj jedinici Vesna Pusić večeras je na središnjem predizbornom skupu u Sisku izjavila da je "HNS spreman u iduće četiri godine u Hrvatskoj ostvariti europsku razinu ljudskih prava, jednakosti, tolerancije te prosječne europske kvalitete života".

Govoreći o postignućima sadašnje koalicije u kojoj je bio i HNS, Pusić je naglasila da se Hrvatska u protekle četiri godine oslobodila straha od državne vlasti. Danas nema nikoga tko može reći da se boji predsjednika države, predsjednika Vlade ili predsjednika Sabora, rekla je Vesna Pusić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara