Zbog bure zatvorena A 1 te uvedene brojne zabrane prometovanja na Jadranu

Ilustracija: HR Foto/jutazmaja

ZBOG bure su za sav promet zatvorene dionica autoceste A 1, između čvorova Sveti Rok i Maslenica, te državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (D 54). Obilazak je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina (D 50 i D 27).

Dionicom autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, između Delnica i Kikovice na snazi je zabrana prometa za vozila teža od 3,5 tone, vozila s natkrivenim teretnim prostorom, autobuse, kampere, kombi-vozila, motocikle i vozila s kamp-prikolicama. Obilazak je starom cestom kroz Gorski kotar (D 3).

Na Krčkom mostu uvrdena je zabrana prometa za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp-prikolicama (I. skupina), a na dionici Jadranske magistrale (D 8) Bakar-Sveta Marija Magdalena, te na Paškom mostu dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II.skupina).

Kolnici su mjestimice mokri i skliski na cestama u Lici i Slavoniji, izvještava HAK.

Sjeverac i bura!

Državni hidrometeorološki zavod za danas predviđa djelomice sunčano vrijeme na Jadranu, a u unutrašnjosti umjereno do pretežno oblačno uz sunčana razdoblja, osobito u središnjim krajevima. Povremene kiše ili snijega bit će uglavnom u Slavoniji te u gorju. Bit će vjetrovito, uz umjeren i jak, mjestimice i olujan sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu jaku i olujnu buru ponegdje s orkanskim udarima. Najviša dnevna temperatura bit će između 3 i 9, na Jadranu od 9 do 14 Celzijevih stupnjeva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara