Zbog drona zaustavljen promet u frankfurtskoj zračnoj luci

Zbog drona zaustavljen promet u frankfurtskoj zračnoj luci
Foto: Epa

DRON koji je danas viđen u blizini frankfurtske zračne luke, jedne od najprometnijih na svijetu, uzrokovao je pola sata zaustavljanja zračnog prometa, rekao je glasnogovornik zračne luke.

"Zračni promet je zaustavljen između 17:15 i 17:45", dodao je. 

Jedan dron

U incidentu je sudjelovao jedan dron, a letovi su potom normalno nastavljeni, napisala je zračna luka na svom službenom Twitter profilu, dodavši kako "nije bilo kaosa". 

Glasnogovornica njemačke državne agencije za kontrolu zračnog prometa DFS otkrila je kako je savezna policija helikopterima pregledala prostor oko zračne luke prije no što ju je nakon 30 minuta odlučila ponovno otvoriti. 

Nema osumnjičenih

Glasnogovornik savezne policije potvrdio je da je prijavljeno kako je viđen dron, no policija još uvijek nije uspjela dokazati njegovo postojanje. Zasad nema osumnjičenika, a istraga se nastavlja, dodao je. 

Thilo Vogt, službenik DFS-a, prošli je mjesec naglasio kako su piloti prošle godine primijetili dvostruko više dronova, njih 158. 

Današnji incident događa se nakon što je u prosincu zbog drona nastao trodnevni kaos na londonskoj zračnoj luci Gatwick, što je rezultiralo otkazivanjem ili preusmjeravanjem oko tisuću letova i što je koštalo oko 50 milijuna funta. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara