Zbog jakog juga ne voze trajekti i katamarani

Zbog jakog juga ne voze trajekti i katamarani
Ilustracija: Duško Jaramaz/PIXSELL

ZBOG jakog juga jutros su u prekidu trajektne i katamaranske linije, izvijestio je HAK.

U prekidu je trajektna linija Lopar - Valbiska, Zadar (Gaženica) - Ist (Kosirača) - Olib - Premuda (Krijal) - Mali Lošinj. Ako će vremenski uvjeti dopustiti, putovanje će se izvršiti u nedjelju.

U prekidu su i brodske linije Zadar - Preko, Mali Lošinj - Unije - Susak te katamaranske linije Lun - Tovarnele (Novalja) - Rab - Rijeka, Mali Lošinj - Cres - Rijeka, Split - Hvar - Vela Luka - Ubli, Split - Vis, Split - Bol - Jelsa.

Ceste su skliske i mokre

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski, a ponegdje ima i magle.

Zbog prometne nesreće prekinut je promet na državnoj cesti DC37 u Dugoj ulici u Petrinji.

Na autocesti A3 Bregana - Lipovac zbog izgradnje rotora u Svetoj Nedelji zatvoren je čvor Sveta Nedelja. Promet je preusmjeren na čvor Bobovica, a iz smjera Zagreba na izlazni krak čvora Jankomir za Rakitje/Kerestinec.

Na zagrebačkoj obilaznici - čvor Jankomir (A3) zbog sanacije zapadnog mosta u čvoru Jankomir iz pravca A2 prema A3 u smjeru Lipovca promet se odvija samo jednim trakom te je zatvoren izlazni krak iz smjera Krapine (s A2) prema Zagrebu (Jankomiru), zbog čega je promet preusmjeren obilazno preko nadvožnjaka Rakitje. Predviđeno trajanje radova je do 20. prosinca.

Zona ispod zapadnog nadvožnjaka Jankomir, na glavnoj trasi autoceste A3 (u smjeru čvora Lučko i GP Bregana) - promet se u oba smjera vodi samo jednim trakom, uz ograničenje brzine od 80 km/h.

Zatvorena je državna cesta prema GP Miljana. Alternativni smjer kretanja za prelazak državne granice je granični prijelaz Plavić - Sedlarjevo (prijelaz za putnike sa slobodom kretanja - državljani EU, EGP i CH). 

GP Dvor i Vitaljina otvoreni su samo za promet putnika i osobnih vozila. Zbog nestabilnosti mosta na GP Gunja zabrana je prometa za teretna vozila i autobuse.

Na GP Tovarnik (Šid) čekanja na izlaz su od pola sata do dva sata.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara