Zbog napada protiv čovječnosti, Bolivija prekinula diplomatske odnose s Izraelom

ZBOG izraelske invazije na Pojas Gaze, zbog čega je poginulo gotovo tisuće palestinskih civila, bolivijski predsjednik Evo Morales danas je objavio da njegova zemlja prekida diplomatske odnose s Izraelom.

"Bolivija je imala diplomatske odnose sa Izraelom. Imajući u vidu smrtonosne napade protiv čovječnosti, Bolivija će prekinuti diplomatske odnose sa Izraelom", kazao je Morales držeći govor pred diplomatskim predstavnicima u toj latinoameričkoj zemlji, okupljenima u sjedištu vlade.

Morales je jedan od bližih saveznika predsjednika Venezuele Huga Chaveza, koji je diplomatske odnose s Izraelom prekinuo na puno grublji način - protjerao je izraelskog veleposlanika 6. siječnja i to, kako je tada kazao, prosvjedujući zbog stradanja i razaranja u Pojasu Gaze.

Izraelska ofenziva protiv Hamasa, zbog raketiranja južnih dijelova svog teritorija, broji svoj 19. dan. Prema zadnjim podacima, smrtno je stradalo oko tisuću palestinskih civila, dok je poginulo i 13 Izraelaca, od kojih je deset pripadnika vojnih trupa.

Ig.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara