Zbog nestanka struje na sudu odgođeno suđenje braći Rodić za ubojstvo Bagarića

SUĐENJE trojici braće Rodić, optuženima za ubojstvo navodnog šefa zagrebačkog podzemlja Zlatka Bagarića u Zagrebu 1998., odgođeno je danas zbog nestanka struje na zagrebačkom Županijskom sudu za kraj veljače.

Na raspravu su se odazvali optuženi i trojica sudskih vještaka, no zbog nestanka struje sudac Vladimir Pavleković je suđenje odgodio za 24., 25. i 26. veljače.

Suđenje braći Rodić ponavlja se zbog promjene suca i sudskog vijeća, a posljednja rasprava održana je krajem studenoga prošle godine kada su se braća Rodić izjasnili da se ne osjećaju krivima za ubojstvo Bagarića, navodnog šefa zagrebačkog podzemlja i ´kralja kocke´.

Predmet je prvo bio dodijeljen sucu Ratku Šćekiću koji je krajem listopada 2000. dobio predmet tzv. zločinačke organizacije, pa su ostali sudski postupci koje je vodio prebačeni drugim sucima zagrebačkog Županijskog suda.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlatko Bagarić ubijen je 15. srpnja 1998. u zagrebačkom naselju Dubrava ispred lokala ´NK Dubrava´, nakon svađe s trojicom braće Rodić - Lazarom, Vinkom i Zoranom.

Prema optužnici, oni su rano ujutro s više hitaca iz vatrenog oružja ubili Bagarića koji ih je u lokalu maltretirao cijelu noć.

Lazar Rodić je uz to optužen da je pritom pokušao ubiti i Nikicu Jelavića koji je te noći bio u društvu Bagarića.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara