Zbog "obiteljskih obveza" Bandić na Predsjedništvu SDP-a nije podržao Josipovića

Tekst: I.Kri.
Foto: Ranko Šuvar (Cropix)

STRANAČKE igrice SDP-ovaca oko državnih predsjedničkih igrica nastavile su se i danas kada je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio kako na jučerašnjem Predsjedništvu stranke nije bio zbog neodgodivih obiteljskih obveza. "Valjda se i meni jednom u deset godina može dogoditi da imam neodgodive obiteljske obaveze", odbrusio je Bandić na pitanje zbog čega je jučer izbjegao susret sa Zoranom Milanovićem.

> SDP odgodio unutarstranačke izbore kako bi "potkresao krila" Bandiću?

Iako još uvijek nije poznato hoće li Bandić krenuti u trku za Pantovčak, a svoje izjave o toj temi mijenja iz sata u sat, zagrebački gradonačelnik je danas dodao i kako podržava sve odluke Predsjedništva SDP-a. To bi moglo značiti i kako podržava Ivu Josipovića kao kandidata za predsjednika Hrvatske, no Bandić to jasno i glasno još uvijek ne želi izreći.

Jučer je predsjedništvo SDP-a odlučilo da odgodi sve stranačke izbore koji su se trebali održati u naredna tri mjeseca. "Vodstvo stranke je dobro procijenilo da svu energiju treba koncentrirati na predsjedničke izbore", tako je danas tu odluku predsjedništva prokomentirao zagrebački gradonačelnik. Time su odgođeni i izbori za šefa zagrebačkih SDP-ovaca koji su se trebali održati 3. studenog, a na kojima su protiv Bandića svoje kandidature istakli njegov sadašnji zamjenik Ivo Jelušić te "mladi lav" Davor Bernardić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara