Zbog pogrešnog dopisa umalo prosvjedi: "Nećemo komunističke nazive škola"

Foto: OŠ Kralja Tomislava

"RAVNATELJI škola i branitelji su bijesni, umalo su krenuli u prosvjede", kazao je Indexu Pero Kovačević, član HSP-a Ante Starčević, nakon što je zagrebački Ured za obrazovanje u službenom dopisu ostavio stare nazive škola, kakve su nosile do pada komunizma - Eduarda Kardelja, Karla Marxa, 29. novembra...

Kovačević tvrdi da posjeduje službeni dopis kojim pročelnik za obrazovanje Ivica Lovrić sugerira da se uz sadašnja imena škola postave i stari nazivi, čime bi, npr. školi Kralja Tomislava bila vraćena i ploča "Bratstvo i jedinstvo". "U tom slučaju molim Lovrića da uz ploču svoga ureda stavi i stari naziv komitet za kulturu i obrazovanje", kaže pravaš Kovačević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se zapravo dogodilo, kako je došlo do moralne panike i straha od restauracije komunizma, doznali svega par minuta kasnije od prozvanog pročelnika Lovrića.

"U petak smo slali interni dokument školama i naša suradnica je slučajno koristila staru bazu podataka, sa starim i novim nazivima škola. Kad smo vidjeli grešku, odmah smo se svima ispričali, isprintali i poslali novi dopis", kazao je Indexu Lovrić.

Jedan pogrešno isprintan dopis umalo je ugrozio pravaški dignitet i izveo branitelje na ulicu, no za vjerovati je da će skrušena Lovrićeva isprika staviti točku na ovaj antologijski nesporazum.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara