Zbog požara zgrade u Puli evakuirani stanari: "Ne mogu vjerovati da smo se izvukli"

Zbog požara zgrade u Puli evakuirani stanari: "Ne mogu vjerovati da smo se izvukli"

ZBOG požara u podrumu zgrade u Divkovićevoj ulici u Šijani koji je izbio jutros oko 5:30 stanari su panično napuštali svoje stanove, piše lokalni portal Barkun.

Požar je tijekom jutra ugašen i ozlijeđenih nema. Evakuacija stanara iz 85 stanova je bila otežana zbog prodiranja gustog dima koji je zahvatio sve stanove, dodaje portal.

"Bilo je strašno, svi smo se užasno prestrašili jer je gusti dim naglo suknuo kroz hodnike. Vatra je izbila u podrumskim prostorijama koje svi zajedno koristimo a sumnjamo da su požar mogli uzrokovati tri narkomana koja se često tu okupljaju" - rekla je jedna stanarka za lokalni Barkun.

"Imamo malo dijete i oko pet sati javljeno mi je da došlo do požara, malo smo se prestrašili jer znamo kakva su iskustva imali oni neoprezni i oni koji su reagirali brzopleto u ovakvim situacijama, no vjerovao sam kako nama ne prijeti opasnost pa smo se već kod prvog smirivanja dima provukli na cestu" - rekao je jedan stanar zgrade za Regional Express.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu vjerovati da smo se tako lako izvukli iz ovoga, dim je bio gust i proširio se cijelom Šijanom, izgledalo je strašno, mene su probudili susjedi dozivajući me s balkona. Kasnije me više njih upozorilo zvanjem na telefon, no tvrdim da smo imali ludu sreću" - dodao je drugi stanar.

Vatrogasci još uvijek saniraju nastalu štetu, a uzrok požara bi trebao pojasniti očevid, rekla je glasnogovornica PU istarske Nataša Rogić koja je opovrgnula informacija lokalnih portala u evakuaciji.

J.M.
Foto/Video: Regional Express

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara