Zbog prikrivanja sudara prijavljena dvojica bivših MUP-ovih načelnika

Zbog prikrivanja sudara prijavljena dvojica bivših MUP-ovih načelnika
DVOJICA bivših načelnika u MUPu prijavljeni su tužiteljstvu zbog sumnje da na vrijeme nisu prijavili oštećenja četiri službena automobila, kasnije popravljenih na državni trošak, čime je MUP oštećen za više od 102 tisuće kuna, doznaje se danas u zagrebačkoj policiji.

Policija nije objavila identitet dvojice prijavljenih, navodeći tek da je riječ o bivšim MUP-ovim načelnicima starim 49 i 39 godina.

Od anonimnog izvora bliskog policiji doznaje se da je riječ o Miroslavu Crniću i Goranu Rafajecu, bivšim načelnicima Uprave za tehniku i Odjela prometne tehnike MUP-a.

Oni se sumnjiče da su četiri prometne nesreće sa službenim MUP-ovim vozilima prijavili nakon isteka 24-satnog roka, propisanog internim Pravilnikom. Potom su, zloporabom svog položaja i ovlasti, omogućili njihov popravak na trošak MUP-a, dok protiv osoba koje su izazvale prometnu nezgodu nisu podnesene prekršajne prijave, kažu u policiji.

Sporne prometne nesreće dogodile su se 2001., 2002. i 2003., a šteta nanesena MUP-u procjenjuje se na 102 tisuće kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Neslužbeno se doznaje da je jedan automobil "razbio" i sam načelnik Crnić, dok su ostale tri neprijavljene nesreće skrivili drugi MUP-ovi djelatnici.

Protiv dvojice osumnjičenih policija je podnijela posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, tereteći ih za zloporabu položaja i ovlasti.

Glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama potvrdila je da su nezakonitosti otkrivene nakon kriminalističke obrade protiv četvero MUP-ovih bivših načelnika prijavljenih zbog sličnog djela u lipnju ove godine.

Uz Crnića i Rafajeca, tužiteljstvu su tada prijavljeni bivša načelnica Uprave pravnih i kadrovskih poslova Sanja Čanković, te bivši načelnik Uprave za inspekcijske i upravne poslove Darko Vid.

Policija ih je sumnjičila za zlouporabu položaja i ovlasti na štetu MUP-a, iz čije je blagajne navodno plaćeno oko 40 tisuća kuna za popravak službenog automobila s kojim je Sanja Čanković na Staru godinu 2002. sletjela s ceste i udarila u stup javne rasvjete. S njom su u policijskom "golfu" navodno bili Crnić i Vid, a svo troje napustilo je mjesto nesreće, ne obavijestivši o tome policiju.

Vulama je tada izjavila da su osumnjičeni već ranije premješteni na druga radna mjesta u MUP-u koja nisu u rangu načelnika te da protiv njih nije pokrenut stegovni postupak jer je nastupila relativna zastara.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara