Zbog snijega autobusi kasne, od pada na ledu stradalo 15 građana

ZBOG snijega u Hrvatskoj autobusi koji su noćas i jutros iz Dalmacije preko Like dolazili u Zagreb kasnili su do jednog sata, izjavio je glavni prometnik zagrebačkog Autobusnog kolodvora Vlado Tomaić.

Rekao je da su ti autobusi na zagrebački Autobusni kolodvor stigli jutros do devet sati. Očekuje se da će ostali autobusi kasniti najviše desetak minuta jer vozači nisu javljali da imaju teškoća. Autobusi koji su u Zagreb dolazili iz Istre i Rijeke kasnili su petnaestak minuta, a autobusni promet iz drugih krajeva i iz inozemstva redovit je, rekao je za Hinu Tomaić.

U željezničkom i zračnom prometu jutros nije bilo teškoća, kao ni u zagrebačkom tramvajskom i autobusnom prometu.

Zbog pada na snijegu i ledu Traumatološka klinika je od jučer popodne do šest sati jutros primila 15 pacijenata. Šestero od njih je teže ozlijeđeno, a jedan je zbog težine ozljeda zadržan na bolničkom liječenju. Najčešće su ozljede glave i leđa te lomovi ruka i noga, doznaje se u Traumatološkoj klinici.

Sljemenska je cesta jutros oko 10 sati ponovno otvorena za promet, nakon što je jučer popodne bila zatvorena, rekao je voditelj Zimske službe Srećko Vučković. Dodao je da je ta cesta morala biti zatvorena da bi se lakše mogla očistiti jer su to otežavali snježni nanosi. Vučković je rekao da na Sljemenu dežuraju tri ekipe Zimske službe.

Naglasio je da su noćas svih 120 ekipa Zimske službe s 23 specijalna vozila za uske i brdske ceste očistile sve zagrebačke ceste prve, druge i treće razine prednosti. Za čišćenje je potrošeno 750 tona soli, rekao je Vučković.

Ekipe Zimske službe sada dežuraju i izlaze na intervencije, istaknuo je i dodao da je na snazi drugi stupanj pripravnosti.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara