Zbog snijega zatvoren promet na dionicama dvije autoceste i Jadranske magistrale

Zbog snijega zatvoren promet na dionicama dvije autoceste i Jadranske magistrale

Foto: Pixsell/Goran Kovačić

Snijeg otežava vožnju u Lici, Gorskom kotaru i dijelu Dalmacije, na pojedinim dionicama cesta vozi se otežano zbog ugaženog ili razmočenog snijega na kolniku, a za sav promet zatvorena je autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama DC50 i DC27 Gračac - Obrovac - Karin) te autocesta A7 čvor Šmrika - čvor Hreljin u smjeru Rijeke, javlja u nedjelju ujutro Hrvatski autoklub.

Za sav promet zatvorena je i Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene, kao i državna cesta DC1 Gračac - Knin i županijska cesta ŽC5203 Brotnja - Sučević - Srb.

Samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka - Zagreb na dionici Čavle - Kikovica - Delnice, riječka obilaznica (A7) između čvorova Orehovica i Škurinje, A7 čvor Draga - čvor Šmrika, Jadranska magistrala (DC8) Bakar - Novi Vinodolski, DC54 Maslenica - Zaton Obrovački, DC25 Gospić - Karlobag, Paški most, lokalna cesta LC58107 od Kraljevice (DC8) do Križišća (DC501) i županijska cesta ŽC5030 Platak - Kamenjak.

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a zabranjen je promet za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na cestama u dijelu središnje Hrvatske, Lici i Gorskom kotaru, uključujući državnu cestu DC3 kroz Gorski kotar na dionici Karlovac - Zdihovo - Kikovica te DC1 Vaganac - Korenica - čvor Udbina - Gračac.

HAK: Moguća poledica, naročito na mostovima i nadvožnjacima


Kamioni s prikolicom i tegljači s poluprikolicom se isključuju na čvoru Kikovica u smjeru Zagreba i odmorištu Vukova Gorica i odmorištima prije Bosiljeva u smjeru Rijeke jer nema prohodnog pravca za tu kategoriju vozila u smjeru Rijeke i obratno prema unutrašnjosti.

Hrvatske ceste i HAC zajedničkim kapacitetima obavljaju aktivnosti s ciljem što bržeg postizanja prohodnosti za teretni promet između Rijeke i Delnica, navodi HAK.

Prema Dalmaciji i obratno kamioni s prikolicom i tegljači s poluprikolicom mogu voziti autocestom A1 do čvora Sveti Rok te zatim državnim cestama DC50 i DC27 Gračac - Obrovac - Karin.

HAK upozorava i na moguću poledicu, osobito na mostovima i nadvožnjacima kroz unutrašnjost.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara