Zbog svađe novinara Farkaša i Alfiera na HTV došla policija

ZBOG različitih stavova o Hrvatskoj radio televiziji što je kulminiralo svađom između dvojice novinara u toj televizijskoj kući intervenirala je i policija, ali se pokazalo da nije bilo razloga za njezino djelovanje, potvrdila je večeras policija.

Kako doznaje Jutarnji list, svađa je izbila između Stipe Alfiera i Branimira Farkaša, novinara informativnog programa.

U zagrebačkoj policiji su rekli da su na HRT došli nakon što ih je pozvao jedan od sudionika prepirke, da bi se kasnije ispostavilo da ih je pozvao Farkaš. No, kad je policija stigla utvrdila je da nije bilo razloga za intervenciju jer nije uočeno nikakvo prekršajno ni kazneno djelo.

Neslužbeno se na HTV-u doznaje da su se dva djelatnika porječkala u privatnom razgovoru oko različitih stavova o toj televizijskoj kući. "Nije bilo ništa na razini urednik - novinar. Radilo se o privatnoj svađi", rekao je izvor s HTV-a.

Posljednja dva dana izvješća o programskoj i financijskoj politici HRT-a izazvala su dugu raspravu u Saboru, koju su obilježile žestoke kritike većine zastupnika na račun HRT-a, potaknute, uz ostalo, emisijom "Latinica" na temu "ostavština Franje Tuđmana".

Prije nekoliko dana na HTV-u se pojavila i "Inicijativa za HTV - javnu televiziju" koju je potpisalo pedesetak novinara nezadovoljnih trenutnim stanjem u toj kući.

"Nije istina da mi je Stipe prijetio smrću, ali rekao je da će drugim sredstvima obračunati sa mnom izvan televizije ako mu se ne skinem s neke stvari." - kazao je Farkaš.

Kako javlja Jutarnji list, svađa je izbila radi spomenute "Inicijative za HTV".

"Riječ je o ničim izazvanom napadu, jer se Alfirer vjerojatno prepoznao u toj inicijativi." - dodao je Farkaš.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara