Zbog teškoća nakon povratka iz Umaga oko 200 Slovenaca zatražilo pomoć

DIMENZIJE navodnog trovanja salmonelom slovenskih gostiju koji su u petak boravili u Umagu, o čemu je prvi slovensku javnost obavijestio mariborski list "Večer", čine se većima od onoga što je javio taj list.

Kako javljaju slovenski državni radio i komercijalna televizijska postaja POP-TV, liječničku je pomoć zbog simptoma slabosti, povraćanja i proljeva zatražilo oko 200 Slovenaca koji su u Umagu prisustvovali sportskom natjecanju bankarskih službenika. "Večer" je u svom današnjem broju objavila da se na tegobe potužilo 15 Slovenaca koji su krajem prošlog tjedna boravili u Umagu.

Većina je odmah nakon prijave otpuštena ili su dobili infuziju, a nikome stanje nije teško, navode slovenski izvori. Kako je naveo slovenski radio od spomenute skupine koja se prijavila liječnicima nakon povratka u domovinu 11 ih je hospitalizirano i to 6 u Ljubljani, 3 u Celju, te po jedan u Izoli i Mariboru. Navode da su u hotelu jeli različitu hranu (za koju smatraju da je izvor njihovih smetnji), a neki kao sumnjivi obrok navode mesne polpete koje su jeli u petak na večer u hotelu Istra. POP-TV navodi da je na bankarskoj olimpijadi sudjelovalo 1.700 ljudi, te da se još ne zna koliko ih je ukupno oboljelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Do sada nemamo nikakvih informacija, jedino se je nekoliko pojedinaca tužilo zbog probavnih smetnji. S obzirom na podatke koje smo dobili ne radi se o većem problemu. Radimo na tome da doznamo je li se radilo o trovanju i koliko je ljudi oboljelo", citira POP-TV današnju izjavu direktora hotela Istra Marjana Krivograda.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara