Zbog trgovanja ljudima u Splitu uhapšena dvojica muškaraca i jedna žena

Zbog trgovanja ljudima u Splitu uhapšena dvojica muškaraca i jedna žena

Ilustracija: 123rf 

ZBOG kaznenog djela trgovanja ljudima, odnosno vrbovanja žena za pružanje seksualnih usluga u Njemačkoj, policija je uhitila dvojicu muškaraca i ženu koji su nakon kriminalističkog istraživanja dovedeni pritvorskom nadzorniku, doznaje se u splitskoj policiji.
 
Služba organiziranog kriminaliteta splitsko-dalmatinske policije posao je odradila u suradnji s kolegama iz Ravnateljstva policije, zagrebačke, šibensko-kninske i požeško-slavonske PU te u koordinaciji sa Županijskim i Općinskim državnim odvjetništvom u Splitu.
 
Policija tvrdi da je kriminalističkim istraživanjem "utvrdila osnovanu sumnju" da su 35-godišnjak i 37-godišnjak počinili kazneno djelo trgovanje ljudima, dok se 42-godišnjakinja sumnjiči za pomaganje u počinjenju kaznenog djela i to na štetu tri hrvatske državljanke.
 
Vrbovali su žene za prostituiranje u Njemačkoj
 
Dvojica uhićenih muškaraca žene su navodno vrbovali za pružanje seksualnih usluga u hotelima i apartmanima po Njemačkoj od studenog 2016. do 29. siječnja 2018. iskorištavajući njihove teške životne okolnosti.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Oštećenim osobama su organizirali prijevoz do Njemačke, gdje su ih po dolasku iskorištavali za pružanje seksualnih usluga zainteresiranim klijentima u zamjenu za novac, uz zabranu međusobnih kontakata i potpunu kontrolu komunikacije putem mobitela. Nadalje, utvrđena je sumnja da su 35-godišnjak i 42-godišnjakinja organizirali pružanje seksualnih usluga, kreirajući oglase na njemačkim internetskim stranicama, uz navođenje brojeva telefona i adresa na koje su ih kontaktirali zainteresirani klijenti i dogovarali mjesto, vrijeme i cijenu pružanja seksualnih usluga", izvijestila je policija na svojoj internetskoj stranici.
 
Sat usluga 50 do 150 eura
 
Sat seksualnih usluga navodno je koštao od 50 do 150 eura, a uhićeni su svojim žrtvama navodno određivali i vrijeme kada moraju raditi.
 
Policija tvrdi da je pretragama pronašla "predmete povezane s kaznenim djelom trgovanja ljudima" poput mobitela, informatičke opreme i evidencija ilegalne zarade.
 
Protiv svih osumnjičenika je podnesena kaznena prijava splitskom Županijskom državnom odvjetništvu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara