Zbogom privatnosti: Tajni agenti će uskoro prisluškivati sve građane u BiH

STANOVNICI BiH mogu zaboraviti na privatnost, jer će uskoro tajni agenti prisluškivati sve pozive u toj zemlji. To je, kako javlja Pincom.info, potvrdio i predsjednik Uprave HT-a Mostar, Stipe Prlić.

"Sustav za prisluškivanje telefonskih razgovora, presretanje SMS-poruka i elektronske pošte, koji će koristiti Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) i Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA), mogao bi biti u funkciji do kraja ovog mjeseca", rekao je Prlić.

"HT Mostar je učinio sve što smo dogovorili s Ministarstvom sigurnosti BiH, a poznato je kako se sustav prisluškivanja uvodi kako bi se poboljšala sigurnost, odnosno preventivno moglo djelovati protiv terorizma, gospodarske i narkomafije, te počinitelja drugih vrsta kriminala", dodao je Prlić, napominjući kako je ovaj sustav već instaliran u BH Telekomu, Eronetu i M:Telu.

Građani se, navodno, nemaju čega bojati, jer operativci "neće imati pojma koga prisluškuju" - to će znati samo njihovi nadređeni u Ministarstvu sigurnosti. Opremu za sustav prisluškivanja sigurnosnim službama u BiH donirale su Europska komisija i Velika Britanija.

I.M.
Foto: Ilustracija

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara