Zdravko Tomac predstavio "Hrvatsko zvono"

SVEUČILIŠNI profesor i političar Zdravko Tomac predstavio je danas sa suradnicima projekt stvaranja nove političke stranke pod radnim nazivom "Hrvatsko zvono".

"Hrvatsko zvono" je projekt u kojem bi se ujedinilo osam hrvatskih političkih stranka i bilo bi istinska alternativa kako opoziciji tako i poziciji, rekao je Tomac na konferenciji za novinare.

Dodao je da su se stranke koje bi ušle u "Hrvatsko zvono" okupile politički oko tri glavne točke. To su da treba zastupati rad, a ne kapital, braniti nacionalne interese i vrijednosti Domovinskog rata i da predsjednik nove stranke treba biti mlađa osoba.

Nova stranka čije je osnivanje u prvoj fazi trebala bi biti istinski demokratska i bez snažne stranačke discipline, rekao je Tomac.

Aladar Mecinger, predsjednik stranke Samostalnost i napredak (SIN) rekao je da ta stranka podržava inicijativu kao i pojedini zastupnici u Hrvatskom saboru te u zagrebačkoj Gradskoj skupštini te ugledne izvanstranačke osobe.

Osim što je navo ime Slavena Letice koji ih podržava, Mecinger nije želio reći o kojim je imenima riječ.

Inače, današnjoj konferenciji za novinare nazočili su predstavnici raznih stranka među kojima su SIN, HIP, HKDU, Hrvatskih narodnjaci, Hrvatski socijaldemokrati te drugi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara