Zdravstveno stanje Ive Prenđe opet se zakompliciralo

Zdravstveno stanje Ive Prenđe opet se zakompliciralo

NAKON što je mladoj Zadranki Ivi Prenđi koja boluje od rijetkog oblika krvne anemije prije mjesec dana napokon omogućeno primanje skupog lijeka eculizumaba koji košta dva milijuna kuna, pojavili su se novi problemi zbog kojih 27-godišnja djevojka opet strahuje za svoj život.

Ona je u petak, 10. listopada cijepljena, ali idući dan pojavila se infekcija od koje joj je natekla desna ruka, a zbog odumiranja mišićnog tkiva morala je na operaciju kojom joj je presađen zdravi dio mišića iz noge. Njeno se stanje nakon operacije poboljšalo, ali čini se da joj organizam odbija potrebne antibiotike. Liječnici u KBC-u Rebro gdje je operirana čine sve što mogu kako bi joj pomogli, ali upitno je hoće li se Iva oporaviti dovoljno brzo da počne s terapijom na koju je dugo čekala, kazala je medijima Ivina majka Gordana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, pročelnik Zavoda za hematologiju KBC-a Rebro dr. Boris Labar tvrdi kako infekcija ruke ne bi trebala ništa promijeniti, te se čeka uvoz lijeka kako bi Iva mogla početi s terapijom početkom studenog. Dr. Labar tvrdi kako su ovakve komplikacije prilikom cijepljenja moguće, ali zbog pravodobne reakcije liječničkog tima ne bi trebalo biti daljnjih posljedica.

J.C.
Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara