Zekanović: Bio sam puno puta na Bleiburgu, nisam nikad vidio to o čemu se govori

Zekanović: Bio sam puno puta na Bleiburgu, nisam nikad vidio to o čemu se govori
Foto: Pixsell/Dusko Jaramaz

HRVOJE ZEKANOVIĆ, kandidat Hrvatskih suverenista za Europski parlament, gostovao je u "Novom danu" N1 televizije.

Odgovorio je na pritužbe da se suverenistima spočitava kako u ovoj predizbornoj kampanji nameću domaće teme ispred europskih. 

"Mislim da je upravo suprotno. Mnogo puta smo istaknuli i Schengen i euro o kojima imamo jasan stav. Često govorimo i o migrantskoj politici koja je jedna od najvažnijih tema. Ruža Tomašić je otvorila mnogo tema, otvaramo te teme i to mnogo više od drugih", govori Zekanović i dodaje da je Suverenistima stalo do europskih vrijednosti.

"Kršćanski kontinent"

"Kad je Europa pedesetih nastajala, osnivali su je kršćanski političari koji su Europu zamišljali kao kršćanski kontinent. Mi želimo da Europa ne bude amorfna masa nego da ima svoj identitet", rekao je.

Rekao je da ide na Bleiburg i da odluku austrijske policije da pojača nadzor nad skupom ne smatra spornom.

"Nije Austrija kriva, kriva je Hrvatska diplomacija. Ja sam bio mnogo puta tamo i nisam nikad vidio to o čemu se govori. Kriva je diplomacija što se nije zauzela da se pronađe pravi stav o poslijeratnom zločinu", kaže Zekanović. 

"Majčica Srbija"

Ne žali što je Miloradu Pupovcu rekao da mu je žao što 1995. nije na traktoru pobjegao u Beograd.

"Svi koji hrvatsku državu ne vole i kojima je teško što ona postoji, meni je žao što svi oni nisu otišli put majčice Srbije i tamo ostali, pa i na traktorima. Svi koji Hrvatsku ne vole i ne žele je, volio bih da su je napustili", rekao je Zekanović. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara