Zekanović pozvao državni vrh da se očituje o Vučićevim skandaloznim izjavama

Zekanović pozvao državni vrh da se očituje o Vučićevim skandaloznim izjavama
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

SABORSKI zastupnik HRAST-a Hrvoje Zekanović pozvao je danas predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović da se očituje o "skandaloznoj izjavi" srpskog predsjednika Aleksandra Vučića da se hrvatsko selo Islam Grčki nalazi u Krajini.

"Nakon bivšeg predsjednika Europskog parlamenta Antonia Tajanija o talijanskoj Istri i talijanskoj Dalmaciji, ovaj put imamo Aleksandra Vučića koji je malo pomiješao povijest i geografiju. On spominje hrvatska sela, konkretno Islam Grčki, i navodi da se to selo nalazi u Krajini. On je očito zaboravio da je bio Domovinski rat, da je bila agresija, zaboravio je na Oluju", kazao je Zekanović novinarima u saboru.

"Svi znamo što Krajina znači za hrvatski narod"

Kazao je i kako je skandalozno da je on europski političar "kao Andrej Plenković koji jako bira riječi, čak štoviše značajno lobira za ulazak Srbije u EU".

"Vučić mrtvo hladno ovdje govori o Hrvatskoj na način da spominje Krajinu, a svi znamo što Krajina znači za hrvatski narod", istaknuo je Zekanović.

Predsjednicu Republike i premijera pozvao je da se očituju o Vučićevim izjavama.

"Ovim putem pozivam predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović koja danas namjerava po treći put najaviti svoju kandidaturu, neka se očituje po ovom pitanju, ovo nisu male stvari, ovo su skandalozne izjave", apelirao je HRAST-ovac pozvavši i premijera Andreja Plenkovića da iznese o tome svoj stav s obzirom na to da usko surađuje s Vučićem u Europskoj pučkoj stranci.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara