Zekanović prozvao Kolindu: "Neka kaže što je dogovorila s Vučićem"

Zekanović prozvao Kolindu: "Neka kaže što je dogovorila s Vučićem"
Foto: FAH

HRAST-ov saborski zastupnik Hrvoje Zekanović danas je pozvao hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović da javnost izvijesti je li sa srpskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem, kako je jučer on to ustvrdio, za njegova posjeta Hrvatskoj dogovorila da neće koristiti izraz "velikosrpska agresija".

"Pozivam našu predsjednicu neka kaže što je sve dogovorila sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem. Ona hrvatskoj javnosti to mora reći, a onda će hrvatska javnost ocijeniti je li ta osoba vrijedna još jedanput biti predsjednica", izjavio je Zekanović na konferenciji za novinare u Splitu.

Naime, Vučić je rekao da je od hrvatske predsjednice zatražio da ne koristi spomenuti izraz, a da je ona od njega tražila da se posebno posveti pitanju nestalih i zatočenih hrvatskih branitelja i civila.

"Jedan od dogovora je bio da će ona smanjiti korištenje izraza koji je u hrvatskoj javnosti itekako legitiman, a to je 'velikosrpska agresija', jer se ona dogodila, a da će zauzvrat Vučić locirati, identificirati i na koncu dostaviti Hrvatskoj podatke o nestalim Hrvatima, koji su stradali upravo za vrijeme te velikosrpske agresije", poručio je Zekanović.

Dodao je da je predsjednica svoj dio dogovora "itekako ispoštovala", a zanima ga je li i Vučić ispoštovao svoj dio.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara