Zelena lista: Napad na djelatnika Čistoće je napad na službenu osobu

Zelena lista: Napad na djelatnika Čistoće je napad na službenu osobu
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

ZELENA lista danas je priopćila kako bi se napad na djelatnike Čistoće i sličnih javnih gradskih službi trebao zakonski tretirati kao napad na službenu osobu. Reakcija je to na jučerašnji fizički sukob u središtu Zagreba, u kojem je pretučen radnik Čistoće koji je s teškim ozljedama glave i čeljusti završio u bolnici.

Smatraju da bi se napadi na djelatnike javnih službi trebali još više kažnjavati

Zelena lista u priopćenju je poručila kako izloženost nasilju ne smije biti dio ničijeg radnog mjesta, a najmanje djelatnika javnih gradskih službi.

Kao političko krilo aktivista i građana koji se bore za održivi razvoj, smatraju i da su radnici Čistoće jedna od najvažnijih gradskih službi te da je njihov posao očito jednako izložen opasnosti kao i posao policajaca i redarstva.

"Napad na djelatnike ovih javnih službi zakonski bi se trebao tretirati kao napad na službenu osobu, a sankcionirati još više s obzirom na to da oni nisu ovlašteni ni opremljeni da se brane od napada", poručili su.

U slučaju napada na radnika Čistoće očekuju žurno provođenje postupka i donošenje sudske presude, cilju zaštite radnika javnih gradskih službi koji svakodnevno na ulicama rade, kako smatraju, plemeniti posao i stvaraju čist i uredan grad.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara