Željeznička nesreća u Valenciji: 41 mrtav, 47 ozlijeđenih

NAJMANJE 41 osoba je poginula a 47 ih je ozlijeđeno u jučerašnjoj nesreći podzemne željeznice u španjolskom gradu Valenciji, objavila je u utorak policija.

Neki od ozlijeđenih putnika nalaze se u kritičnom stanju, pa se strahuje da bi konačan broj poginulih mogao biti i veći, kazali su španjolski dužnosnici.

Do nesreće je došlo zbog iskliznuća vlaka između dviju stanica metroa, čiji je uzrok navodno bilo pucanje jednog kotača i prevelika brzina. Prva su izviješća govorila o urušavanju zida tunela, kao uzroku nesreće. Dužnosnici policije i željeznice pružili su jamstva da se nije radilo o terorističkom napadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnica Valencije Rita Barbera kazala je kako je riječ o "tragediji", te također isključila mogućnost terorističkog napada.

Nesreća se dogodila na početku tjedna u kojem Valenciju pohodi tisuće katolika povodom održavanja Svjetskog susreta obitelji, koji će kulminirati za vikend dolaskom pape Benedikta XVI.

Spasiteljske ekipe cijelu su noć nastavile tragati za preživjelima, a vatrogasci su iz olupine vlaka izvlačili tijela poginulih. Do sada je identificirano samo 14 tijela. Napori u kojima je angažirano oko 300 spasitelja, vatrogasaca i pripadnika posebne policijske jedinice iz Madrida, nastavljaju se i danas.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara