"Zemuncima" Kaliniću i Simoviću koji su se skrivali u Hrvatskoj od 1. lipnja se sudi za Đinđićevo ubojstvo

Foto: Interpol

MILOŠU SIMOVIĆU i Sretku Kaliniću, pripadnicima zemunskog klana koji su se godinama skrivali u Hrvatskoj, a uhićeni su zbog međusobnog obračuna u okolici Zagreba, 1. lipnja započet će ponovljeno suđenje zbog ubojstva srpskog premijera Zorana Đinđića, javlja Tanjug. 

Maja Kovačević, glasnogovornica Specijalnog suda u Beogradu, izjavila je da će Kalinić i Simović svoju obranu iznositi 2. i 3. lipnja. Sud je Kaliniću i Simoviću odobrio ponavljanje procesa, s obzirom da su obojica bili u bijegu više od sedam godina pa su u odsustvu pravomoćno osuđeni na po 30 godina zatvora nakon što su proglašeni krivima za sudjelovanje u atentatu na srpskog premijera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovačević, koja je i član sudskog vijeća koje će opet suditi "zemuncima", potvrdila je da će postupci biti ponovljeni samo za Simovića i Kalinića, ali ne i za ostale osuđene. Simović i Kalinić imat će pravo tijekom suđenja predlagati dokaze i postavljati pitanja svjedocima.

Stoga se očekuje da bi se pred sudom opet mogli pojaviti poznati akteri srpskog kriminalnog podzemlja poput Miloša Ulemeka Legije, Zvezdana Jovanovića, Ljubiše Buhe Čumeta, Dejana Milenkovića Bagzija i Miladina Suvajdžića.

Kalinić i Simović također su na odvojenom procesu protiv zemunskog klana osuđeni zbog niza ubojstava, otmica i drugih kaznenih djela, zbog čega im je izrečeno 40 godina zatvora. I za ta će im se kaznena djela opet suditi, a datum ponovljenog suđenja bit će određen naknadno.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara