Žena iz Australije osuđena na smrt vješanjem zbog švercanja droge

Žena iz Australije osuđena na smrt vješanjem zbog švercanja droge
Screenshot: CNN

BAKA i majka četvero djece iz Australije osuđena je na smrt vješanjem u Maleziji zbog švercanja droge, javljaju svjetski mediji.

Vijeće troje sudaca jednoglasno je ukinulo raniju oslobađajuću presudu za 54-godišnju Mariu Elviru Pinto Exposto, izjavili su njeni odvjetnici za CNN te dodali da će se žaliti na novu odluku.

Exposto je uhićena u prosincu 2014. u Kuala Lumpuru, na tranzitu tijekom leta iz Šangaja za Melbourne. Kod nje je pronađen 1,1 kilogram kristalnog metamfetamina. Exposto je izjavila da nije znala za drogu u svojoj prtljazi te okrivila svog dečka, kojeg je upoznala na internetu.

SBS News objavio je njenu izjavu u kojoj tvrdi da je otputovala u Šangaj kako bi predala dokumente za umirovljenje svog novog dečka iz američke vojske. Kada je napuštala Kinu, netko joj je u zadnji tren dao crni ruksak u kojem je trebala biti samo odjeća. Službenici u malezijskoj zračnoj luci u njemu su pronašli drogu.

Malezijski sud prošle godine ju je oslobodio krivnje za švercanje droge, ali tužitelji su se žalili na tu odluku i nije joj dopušten povratak kući u Sydney.

Švercanje droge je jedan od devet zločina, uključujući ubojstvo i izdaju, koji se još uvijek kažnjavaju smrću u Maleziji. Australsko ministarstvo vanjskih poslova izjavilo je da će nastaviti pružati podršku Exposto.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara