Žena nagrađivanog zadarskog policajca: Uperio mi je pištolj u glavu pred djecom

Žena nagrađivanog zadarskog policajca: Uperio mi je pištolj u glavu pred djecom
Foto: Facebook

POTAKNUTA slučajem "Daruvarca" u javnost je izašla Antonija Čvrk, supruga bivšeg zadarskog policajca.

Za Zadarski.hr je progovorila o dugogodišnjem obiteljskom nasilju kojemu je bila izložena od strane supruga.

Žena bivšeg policajca: Sadistički me premlaćivao 20 godina, sad je u pritvoru, a rekao mi je da će me ubiti kad izađe

Pokazujući nekoliko dana staru masnicu, Antonija je na prosvjednom skupu 19. prosinca ustvrdila da ju je suprug sadistički premlaćivao punih 20 godina, te da se trenutno nalazi u pritvoru, ali joj je pred odlazak u istražni zatvor najavio kako će je po izlasku ubiti.

Njen suprug, 45-godišnji Stjepan Čvrk, dva je puta nagrađivani, a sada umirovljeni policajac protiv kojega postoji pravomoćna sudska presuda zbog prijetnji smrću teškim ozljeđivanjem, obiteljskog nasilja i zlostavljanja djeteta počinjenih u razdoblju od 2013. do srpnja 2015. godine. Presudu protiv Čvrka 12. rujna prošle godine donio je sudac Tomislav Šimić s Općinskog suda u Zadru i u konačnici ga osudio na šest mjeseci rada za opće dobro i uvjetnu kaznu od godinu dana zatvora s rokom kušnje od četiri godine.

Pred djecom je repetirao pištolj i naslanjao ga na Antonijinu sljepoočnicu prijeteći da će najprije ubiti nju, a onda i sebe. 

Antonija Čvrk je sa suprugom i troje djece živjela u Zadru gdje su i ona i djeca stravično zlostavljana. Čvrk je jednom, stoji u sudskoj presudi, pred djecom repetirao pištolj u koji je prethodno stavio spremnik s mecima i naslanjao ga na Antonijinu sljepoočnicu prijeteći da će najprije ubiti nju, a potom i sebe. Drugom joj je prilikom prijetio da će je zaklati kuhinjskim nožem, a jednom ju je gurnuo preko balkonske ograde držeći je za donji dio tijela. U oba ta slučaja, Antoniju je spasilo jedno od djece!

Vrijeđanje, psovke, verbalni i fizički napadi i tjelesno zlostavljanje bili su učestali, a Antoniju je u srpnju 2015. godine suprug teško izudarao po glavi dok je vozila automobil u kojemu su bila i njihova djeca. Krvarila je iz nosa, uha i usta, a od težih posljedica spasila su je dvojica susjeda, nakon čega je sklanjajući se od nasilja otišla kod svojih roditelja u Osijek. Dvije godine prije toga, Čvrk je još jednom brutalno pretukao suprugu, rekao joj da je voli i – onda je nastavio tući.

Branio se da je bio pod stresom zbog posla i da ima dva kredita u švicarcima

U svojoj obrani Čvrk je naveo kako je bio pod stresom zbog posla, problem su mu bila i dva kredita u "švicarcima", zbog svega je počeo piti, pa je Čvrk u alkoholu vidio razloge svog ponašanja. Bio je spreman na uvjetnu kaznu, tvrdio je da mu je iskreno žao, da se situacija u obitelji popravila, a sud je molio da ga ne pošalju u zatvor jer od mirovine neće moći vraćati kredite. Kao olakotne okolnosti sud mu je prihvatio "iskreno kajanje i žaljenje", činjenicu da se dobrovoljno javio na liječenje od alkoholizma, te da je riječ o neosuđivanoj osobi uzornog ponašanja, a među otegotne okolnosti ubrojeno je brutalno, dugotrajno i učestalo nasilje prema supruzi i djeci.

U sudskoj presudi stoji da su supruga i jedno od djece molili sud da Čvrka ne šalje u zatvor jer se popravio i promijenio na bolje, te sada žive "idealnim obiteljskim životom". Zbog svega toga, sudac Šimić je Čvrka osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest mjeseci, ali je šest mjeseci te kazne zamijenjeno radom za opće dobro, a preostala godina je pretvorena u uvjetnu kaznu s rokom kušnje od četiri godine.

Zadnji put je pretukao prije mjesec dana

Takva je presuda izrečena 12. rujna 2018. godine, ali 12. prosinca prošle godine dolazi do novog nasilja ispred ugostiteljskog objekta u Kožinu nakon čega ga je Antonija ponovno prijavila, pa je bivši zadarski policajac u istražnom zatvoru bio do 31. prosinca.

Obitelj je kroz 2018. godinu bila pod tretmanom Centra za socijalni rad u Zadru, ali cijelo to vrijeme nije imala bilo kakvih primjedbi na ponašanje svog supruga. Ona ga sada tereti i za neka navodna kaznena djela počinjena prije nego što je on pravomoćno osuđen, kaže Antonio Vedrić, odvjetnik Stjepana Čvrka, dodajući da je njegov klijent koncem 2017. godine umirovljen na vlastiti zahtjev.

Vedrić zastupa Čvrka i u novom postupku u kojemu ga 17. siječnja čeka dokazno ročište pred Marijanom Bitangom, sucem Županijskog suda u Zadru, piše Zadarski.hr.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara