Pogledajte kako se prva dama Islanda otrgnula od muža i priključila prosvjednicima

Pogledajte kako se prva dama Islanda otrgnula od muža i priključila prosvjednicima

Screenshot: Youtube

ISLANĐANI su jučer svjedočili prilično nesvakidašnjoj sceni u svijetu politike, kada se prva dama Islanda Dorrit Moussaieff odlučila pridružiti demonstrantima koji su prosvjedovali protiv državnog vrha, uključujući i njenog muža.

Naime, jučer je na Islandu na rasporedu bilo otvaranje jesenskog zasjedanja nacionalnog parlamenta, a tradicija nalaže da zastupnici i pripadnici državnog vrha to obilježavaju i pohođenjem mise u katedrali Domkirkjan u Rejkjaviku. Njih je ispred katedrale dočekalo nekoliko tisuća prosvjednika koji su zahtijevali hitno uklanjanje inflacijskih indeksa na stambene kredite i još brojne zakonske korekcije koje otežavaju ionako tešku ekonomsku situaciju u zemlji.

Jajima i jogurtom na političku elitu

Koliko su nezadovoljni aktualnim političkim vodstvom države, prosvjednici su pokazali bacanjem jogurta i jaja na državničku povorku, a jedan zastupnik je pogođen direktno u glavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao da to situacija već nije bila dovoljno kaotična, prva dama Dorrit Moussaieff odlučila je još malo začiniti stvar. Umjesto da se, kao što bi bilo za očekivati, skrije iza muža, predsjednika Olafura Ragnara Grimssona, i otrči prema limuzini, ona se otrgnula i krenula prema prosvjednicima. Ne kako bi im kazala da prekinu s takvim ponašanjem, već da im čestita i pruži podršku.

Žena od naroda

Osebujna Dorrit probila se pokraj zaštitara i došla do ograde koja je povorku dijelila od prosvjednika. Nakon nekoliko zagrljaja i toplih riječi za demonstrante, Dorrit je otišla i korak dalje te je preskočila ogradu i ušla među mnoštvo, koje je bilo prilično zbunjeno njenim ponašanjem, ali je pljeskom odobrilo njen potez.

Je li riječ o iskrenom suosjećanja s potrebama "običnog naroda" ili vrhunskom PR činu, prosudite sami.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara