Žena u Zagrebu u istom danu dobila 17 prometnih kazni

Žena u Zagrebu u istom danu dobila 17 prometnih kazni
Screenshot: RTL

NA tržnici u zagrebačkom Vrapču postavljene su kamere.

Kako javlja RTL, komunalni radnici kažnjavaju sve – kupce, roditelje koji dolaze po djecu u školu, pa čak i dostavna vozila koja se tamo kratko zaustavljaju već godinama.

Katarina Blažeković, vlasnica jedne trgovine na tržnici, dobila je čak 17 kazni u istom danu. Rok plaćanja je tri dana.

"Sedamnaest kazni poslati u jednom danu, danas u Hrvatskoj plativo u tri dana bez mogućnosti žalbe, a prije nas nitko obavijestio nije, smatram da to zaista nije u redu i da je to popriličan udar na džep svakog građana, pa tako i mene i svih mojih prijatelja i susjeda", rekla je ogorčena Blažeković za RTL.

Tvrdi da trgovci nemaju drugog izbora

Blažeković je naslijedila trgovinu od svog svekra i tamo radi već desetljećima. Ne spori da krši zakon, ali kako kaže – nema drugog izbora.

"Dajte mi sada onda pokažite gdje parkirate kad istovarate robu? Mi sada ovdje svi koji istovaramo, uključujući i mene, parkiramo se, a nije nam dozvoljeno, ne znam da li čak ravnateljica zna, ovdje dok svi skupa ne istovarimo robu", pita se Blažeković, koja tvrdi da se trgovcima na ovaj način ugrožava posao.

"Represija na malog radnika"

Od nadležnog gradskog ureda zatražili su dozvolu za zaustavljanje na 20 minuta. Potpisali su i peticiju, no sve je prošlo bezuspješno.

"Ja mislim da je red da nam konačno izađu u susret jer represijom na malog radnika, građanina, a istodobno se priča o nekim poticanjima i ovom i onom, a ovo su stvarno poticaji, samo u kojem smislu", zaključila je Blažeković.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara