Ženu kod Zlatnog rata struje povukle na otvoreno more, spasila je posada broda

Ženu kod Zlatnog rata struje povukle na otvoreno more, spasila je posada broda
Screenshot: YouTube

ŽENA starije životne dobi spašena je u nedjelju na otvorenom moru kod poznate plaže na Bolu, Zlatnog rata.

Krenula na plivanje

Kako piše Dalmacija Danas, riječ je o 79-godišnjoj Austrijanki koja je krenula na plivanje. No, jako jugo otpuhalo ju je na otvoreno more kojim je plovio turistički brod Desire iz mjesta Krilo Jesenice kod Splita.

Brod se kretao svojom uobičajenom rutom iz Splita prema popularnoj bolskoj plaži kada su u moru primijetili stariju ženu.

Od straha se jedva uhvatila za kolut za spašavanje

"Imamo običaj stati otprilike 300-400 metara od vrha Zlatnog rata da se gosti slikaju, ali dok smo prilazili, s desne strane smo vidjeli da je gospođa u moru. Kad smo se približili brodom, vidjeli smo da leži na leđima, bila je pri svijesti, ali nije odgovarala na naše povike jer je bila u šoku", ispričao je za Dalmaciju Danas kapetan Desirea Jakov Cepernić.

Posada broda brzo je reagirala - približili su se i starici bacili kolut za spašavanje. Ona se za njega od straha jedva uhvatila, rekao je Cepernić.

Nije mogla protiv valova

Kad su je izvukli na brod, doznali su njezin identitet. Kako im je ispričala 79-godišnjakinja, nije imala snage suprotstaviti se valovima pa je samo legla na leđa i nadala se da će je netko primijetiti.

Posada Desirea o svemu je izvijestila supetarsku policiju, koja je pozvala Hitnu pomoć. Austrijanku su prevezli u luku u Bolu gdje je pregledana, nakon čega je odbila otići u supetarsku bolnicu.

Prema posljednjim informacijama vraćena je u svoj hotel, dodao je Cepernić, koji upozorava plivače kako more nije šala te da treba znati svoje mogućnosti i obratiti pažnju na vremensku prognozu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara