KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Ženu u Biogradu operirao zaraženi liječnik, oboljela je i ona

Ženu u Biogradu operirao zaraženi liječnik, oboljela je i ona
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

JOŠ DVIJE osobe pozitivne su na koronavirus u Zadarskoj županiji, tako da je sada ukupan broj zaraženih u toj županiji 9.

Oboje novooboljelih su s područja Biograda i kontakti su zaraženog liječnika iz Specijalne ortopedske bolnice Biograd o kojem se govorilo na jutrošnjoj konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Zadarske županije. Novooboljeli su jedan liječnik te bolnice i jedna pacijentica.

>> Zaražen zdravstveni radnik iz bolnice u Biogradu, nakon dežurstva osjetio probleme

Zbog toga je, podsjetimo, već u samoizolaciju poslana trećina zdravstvenih djelatnika Specijalne ortopedske bolnice Biograd i tridesetak pacijenata i članova njihovih obitelji.

Zaraženi liječnik je, naime, operirao pacijenticu u Biogradu, nakon čega je ona primljena u zadarsku bolnicu, na odjel pulmologije, s upalom pluća. Nakon što je primijetila simptome, odmah su je testirali.

"Nakon njenog pozitivnog nalaza u samoizolaciju smo poslali dvoje liječnika i 12 sestara. Nasreću, zdravstveno osoblje koje je bilo u kontaktu s pozitivnom pedijatricom je negativno, no prema uputi epidemiologa, mora biti 14 dana u samoizolaciji. Baš zbog dobrog rada epidemiologa mi imamo velik broj ljudi u samoizolaciji. Ukupno možda i osamdesetak zdravstvenih djelatnika u Zadru i u Biogradu je puno i nije lako, ali radimo i tu smo", rekao je za Večernji list ravnatelj zadarske bolnice Željko Čulina.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara