Žestoko splitsko Gradsko vijeće: Kad se rodiš s petokrakom, onda si rođen da vodiš doživotno!

"KAD SE RODIŠ sa petokrakom, onda se rodiš da vodiš doživotno", ustvrdila je danas splitska "nezavisna" gradska vijećnica braneći svog Josipa Botterija Dinija, koji preuzima splitsku Galeriju umjetnina.

Oporba traži da se poštuje stav Stručnog vijeća, koje se odlučilo za dosadašnjeg ravnatelja Bože Majstorovića.

U čemu je problem?

"Ja ne vidim u čemu je problem. Čovjek je bio tri mandata ravnatelj, sada mu je istekao ugovor, bit će raspoređen na neko mjesto sukladno kvalifikacijama pa nek' se bavi strukom", nije jasno Vrdoljak u čemu je problem.

HGS-ovci i dalje šute kao zaliveni, Kerumove prijedloge i danas iz petnih žila brane Vrdoljak i kao uvijek agilni HČSP-ovac Luka Podrug, koji je osuo paljbu po Slobodnoj Dalmaciji i komentatoru Zlatku Gallu, koji je za Majstorovića, a kontra Botteri Dinija. "To su Soroševi mediji, linč, hajka... Ovo je borba svjetonazora. Dosta je bilo tih udbaških metoda. Botteri Dini je svjetska klasa, a Majstorović je običan anonimac, predstavnik jedne interesne skupine", ustvrdio je Podrug te nabrojio popriličan broj Majstorovićevih grijeha...

Botteri Dini u Italiji od Josipa postao Giuseppe

Luka Roguljić iz HSP-a upozorio je da su natječaji nelegalni jer su raspisani van zakonski predviđenog roka. Nije se oko toga nitko previše zabrinuo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za iznenađenje se pobrinula SDP-ova Aida Batarelo. Pronašla je plakat Botterijeve talijanske izložbe, gdje se predstavlja kao - Giuseppe. "A što je ovo? Je li i to u skladu s vašim svjetonazorom", okrenula je Batarelo pilu naopako. Inače o Botteri Diniju nema neko pretjerano dobro mišljenje.

"Balavac ravnatelj dobio za nagradu kadrovski stan"

"Stalno vi iz SDP-a nešto brojite. A što je sa Majstorovićem? Znate li kakav je njegov plan bio kad ga je Buličić doveo za ravnatelja kad mu je spasio koaliciju? Balavac ravnatelj za nagradu je dobio kadrovski stan, i dan danas ga ima. Ne čudi što se toliko angažirao. Ima on što izgubiti. Sutra neka vrati stan, kad imenujemo novog ravnatelja", bio je brutalan Podrug.  

Na stranu retro rasprava sa partizanima i ustašama. Zbog evidentnog propusta Kerumove administracije, sa Galerijom i još par muzeja se tako desila ista blamaža kao i sa ravnateljem HNK. Mucalo je još uvijek v.d., natječaj je ponovno raspisan, po četvrti put... Inače, cijela drama oko izbora ravnatelja Galerije umjetnina nije oko kulture, već oko garaža, koje bi se trebale raditi u bedemu Cornaro.

Nemojte vaditi prljavo rublje!

Za riječ se javio i zamjenik Jure Šundov i pozvao na smirivanje uzavrelih strasti.

"Žalostan sam kad sve ovo vidim. Zaštite dignitet i Majstorovića i Botteri Dinija. Nije ovo mjesto za vaditi prljavo rublje. Botteri Dini je akademski slikar, ne bi ga trebalo tako obezvrijeđivati. Ako je nacionalni interes u pitanju zašto njemu ne bi dali priliku da se dokaže. Zašto politiziranje i čuda u medijima", ražalostio se zamjenik Šundov na raspravu koja se potegla u Vijeću. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara