ZET nabavio 4 panoramska busa za 9 milijuna kuna. Previsoki su za nadvožnjake

ZET nabavio 4 panoramska busa za 9 milijuna kuna. Previsoki su za nadvožnjake
Foto: Zagreb.hr, Zoe Šarlija/Pixsell

ZET-u su u svibnju stigla četiri panoramska autobusa vrijedna devet milijuna kuna, ali ne mogu na sve turističke ture jer su - previsoki. Zbog njih je uvedena nova turistička tura Zagrebom, predstavljena u srpnju ove godine.

Iz ZET-a su za Večernji list potvrdili kako su ti novi autobusi većih prijevoznih kapaciteta, što podrazumijeva i drukčije tehničke karakteristike vozila, te da su uključeni na potpuno novu, žutu liniju kojom je obuhvaćeno i šire gradsko područje.

"Dakako, karakteristike vozila usklađene su s prometno–tehničkim uvjetima cestovnih koridora kojima linije prolaze, a trase turističkih linija podložne su izmjenama. Novi autobusi mogu voziti samo liniju koja obuhvaća Donji grad, Novi Zagreb, Mirogoj te Maksimir i Bundek", kazali su iz ZET-a navedenom dnevnom listu.

Drugim riječima, oni nisu mogli voziti turiste po dotad standardnima crvenoj i zelenoj turi kojima se može razgledati centar grada te parkove poput Maksimira, Bundeka i Jaruna, jer su previsoki za zagrebačke nadvožnjake.

Veliko predstavljanje: "Zagreb mora dizati standarde"

31. svibnja, na Dan grada Zagreba, predstavljena su nova četiri panoramska autobusa.

"Grad koji je tri puta zaredom dobio titulu najboljeg Adventa u Europi i koji je prošle godine proglašen najboljom turističkom destinacijom u Hrvatskoj mora dizati standarde. A ova četiri nova autobusa, vrijednosti oko devet milijuna kuna, su dokaz da upravo to i radimo", poručio je tada gradonačelnik Bandić.

Odmah nakon predstavljanja, za građane je organizirana promotivna besplatna vožnja novim autobusima koja je obuhvatila razgled užeg gradskog središta, kao i parkove Maksimir i Bundek.

Panoramski autobusi voze od lipnja do listopada.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara