Židovski rabin u Barceloni: Otiđite dok nije prekasno, Europu smo izgubili od islama

Židovski rabin u Barceloni: Otiđite dok nije prekasno, Europu smo izgubili od islama

Foto: Hina

GLAVNI rabin židovske zajednice u Barceloni požuruje svoje vjernike da se što prije presele u Izrael jer "Europa je izgubljena" od radikalnog islama.

Meir Bar-Hen nazvao je Španjolsku "leglom islamističkog terora u Europi".

Upozorenja židovskog rabina stižu nakon terorističkih napada u kojima je u Barceloni 13 ljudi izgubilo živote, a više od 120 ih je ozlijeđeno, a u Cambrilsu je samo nekoliko sati nakon toga jedna žena ubijena.

ISIS je preuzeo odgovornost za oba napada, a policija vjeruje kako ih je planirala velika teroristička ćelija u Španjolskoj, piše Independent.

Izgubljena Europa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U intervjuu za židovsku agenciju JTA, rabin Bar-Hen je rekao kako "židovi nisu ovdje za stalno".

"Govorim svojim vjernicima: Nemojte misliti da smo ovdje zauvijek. Ohrabrujem ih da kupuju kuće u Izraelu. Ovo mjesto je izgubljeno. Nemojte ponoviti grešku alžirskih židova ili venezuelanskih židova. Bolje otiđite odavde dok nije prekasno", kaže rabin.

Vjeruju policiji

Federacija židovskih zajednica u Španjolskoj ne slaže se s njegovim stajalištima. U ovoj organizaciji kažu kako "imaju puno povjerenje u snage sigurnosti koje svakodnevno rade na sprječavanju fanatičnih i radikalnih muslimana od nanošenja boli i stvaranja kaosa u našim gradovima".
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara