Živi zid bijesan jer ih HRT zanemaruje: "Sa zanimanjem ćemo gledati koliko mogu biti jadni"

Živi zid bijesan jer ih HRT zanemaruje: "Sa zanimanjem ćemo gledati koliko mogu biti jadni"

Screenshot: Facebook

IZ ŽIVOG zida oštro su napali HRT jer ih, kako kažu, potpuno zanemaruje iako ankete sugeriraju da su četvrta stranka u zemlji.

"Predizborna kampanja nikad službeno ne počinje dok "debela dama" s Prisavlja ne zapjeva. Sinoć je pogodila visoki C, i igre bez granica službeno su otvorene.

Otvorene su, kako se i priliči, u Otvorenom, emisiji koja bi ipak za vrijeme kampanje, čisto radi pravilnog informiranja javnosti, trebala promijeniti ime u Zatvoreno.

Ako ste gledali sinoćnju predstavu, vjerojatno ste i vi imali gorak osjećaj deja vua. U emisiji su, pored voditelja Mislava Togonala, sjedila još dva novinara i dva političara, jedan iz HDZ-a, drugi iz HNS-a, istog onog koji prema rezultatima ankete objavljene prije tri dana uživa potporu 1,3% birača - ako se takav postotak može uopće nazvati potporom, a posebice uživanjem. U emisiju se također, iz studija u Osijeku, javio šef kluba zastupnika Mosta, gospodin "iz paštete iskačem" Šimić, kako bi u drvenom govoru od par minuta, sav važan, po tisućiti puta preko HRT-a građanima rekao ništa.

Ljuti jer su nabrajali puno manje stranke

Tekst se nastavlja ispod oglasa
No, šalu na stranu, nije za čuditi da u toj emisiji na televiziji koju svi plaćamo, predstavnici "jako zabrinutog rastom popularnosti Živog zida" HNS-a i "mi ne diramo Živi zid jer oni uzimaju lijevo biračko tijelo" HDZ-a ni rječju nisu spomenuli stranku koja je u ovom trenutku prema anketama četvrta po rejtingu, ali čudno je da niti dva prisutna novinara, kao niti voditelj, nisu to učinili tijekom cijele emisije niti jednom.

Ne bi to bilo čudno niti da se u emisiji govorilo samo o "velikim strankama", ali nije. Unedogled su nabrajane sve stranke koje će sudjelovati na predstojećim izborima, čak i neke endemske vrste za koje nikad nismo čuli poput mikroskopske stranke Željke Markić koju među biračima podupire samo Željka Markić i njena uža (ne šira) obitelj, računale su se moguće predizborne i postizborne kombinacije, pričalo se čak i o čemu bi se u kampanji trebalo govoriti. Svega i svačega je bilo, samo Živog zida ne.

Neodoljivo to podsjeća na prethodne parlamentarne izbore, kada je sve vezano uz Živi zid na HRT-u prešućivano, a i kada bi se nešto objavilo, to bi bilo isključivo u negativnom kontekstu. I tada, ta šutnja vezana uz Živi zid nastupila je odjednom, preko noći.

Vidjet ćemo kako će se situacija dalje razvijati, ali čini se kako ponovno počinje igra koju smo već vidjeli. Gledat ćemo je s iskrenim zanimanjem i dječjim čuđenjem radi činjenice koliko jedna velika medijska kuća, pritom i javni servis, može pasti nisko, neprofesionalno i jadno.

Dosadni ste, HRT-ovci. Sve smo to već vidjeli. Dajte bacite nešto novo da se igramo.

Sram vas bilo", napisali su iz Živog zida na svojoj stranici na Facebooku.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara