Zoran Živković: Beogradski mafijaši su nakon "Sablje" našli utočište u Hrvatskoj

Zoran Živković: Beogradski mafijaši su nakon "Sablje" našli utočište u Hrvatskoj

ZORAN ŽIVKOVIĆ koji je na mjestu srpskog premijera naslijedio Zorana Đinđića i rukovodio izvanrednim stanjem u Srbiji i akcijom "Sablja" smatra kako je ubojstvo Ive Pukanića poruka organiziranog kriminala Hrvatskoj - mi smo gazde i možemo ubiti bilo koga i ništa nam ne možete.

"Ne odgovori li vaša Vlada na ovo eskalacija je neminovna, te će se i ubuduće, kada mafiji to bude isplativo, ubojstva ponavljati. Vaša Vlada mora sada promptno djelovati i proglasiti izvanredno stanje u snagama reda. Mi smo svoju  mafiju sasjekli za 40 dana, razriješili smo 35 ubojstava, tisuće kaznenih djela, zaplijenili tone heroina. I Hrvatska Vlada sve to može, ako hoće, u  jako kratkom roku riješiti", rekao je Živković u  razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

Val nasilja u Zagrebu je rezultat tolerancije mafijaških skupina

 "Sigurno je da je dio kriminalnih struktura koje smo razbili nakon akcije “Sablja” utočište pronašao u Hrvatskoj, neki su dobili vaše dokumente i sada se trebate pobrinuti da ih eliminirate, zatvorite. Val nasilja u Zagrebu je jednostavno rezultat tolerancije postojanja mafijaških skupina, koje su u Hrvatskoj, baš kao što su prije bile u Srbiji, premrežene s nekim dijelovima sustava, policije, a to treba sasjeći", kaže Živković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Živković je čuo da neki hrvatski političari, kada se govori o izvanrednim mjerama protiv mafijaša, spominju moguće kršenje ljudskih prava u tim uhićenjima pošto bi, ako bi se krenulo u čišćenje, procedura bila brža od uobičajene. "Ja se naježim na te tvrdnje političara, jer što je s ljudskim pravima ubijenih", pita se bivši srpski premijer.

Nasljednik Đinđića kaže da se mogu smijeniti ministri, ali da to nije dovoljno, treba cijeli sustav upregnuti u tu borbu, lišiti kriminalce pokrovitelja u politici i policiji.

D.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara