Zračna luka Rijeka oborila svoj dosadašnji rekord u broju putnika

Zračna luka Rijeka oborila svoj dosadašnji rekord u broju putnika
Screenshot: YouTube

ZRAČNA luka Rijeka je sa 170 tisuća putnika u ovoj godini oborila dosadašnji rekord iz 2006. te u 2018. očekuje više od 180.000 putnika i dobit od 2,5 milijuna kuna, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

"Jubilarna" putnica je Marija Perčinić, koja je sa suprugom putovala redovnim letom kompanije Eurowings u Stuttgart.

Bilježi se i rast teretnog prometa od 400 posto u odnosu na 2017., kao i rekordni financijski rezultati, pa se tako u ovoj godini očekuje ukupan prihod od 25 milijuna kuna, što je rast od gotovo 30 posto u odnosu na prošlu godinu, s rekordnom dobiti većom od 2,5 milijuna kuna. Rast prihoda prati i povećanje broja zaposlenih sa 65 u 2017. na ukupno 96 zaposlenih u 2018. godini.

Uvedene redovite linije prema Njemačkoj i Nizozemskoj

U srpnju i kolovozu ove godine prevezeno je više od 40 tisuća putnika, uvedene su redovite linije za Frankfurt, Eindhoven, Berlin te charter linije za Pariz, kao i redovna linija za Köln.

O rezultatima i suradnji sa Zračnom lukom Rijeka na konferenciji za novinare govorili su župan Zlatko Komadina, zamjenik župana Marko Boras Mandić, direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov i direktor Zračne luke Rijeka Tomislav Palalić.

Zamjenik župana Marko Boras Mandić rekao je da je rekordni promet najbolja potvrda težnji da riječka zračna luka zadrži svoje mjesto na karti aerodroma u Hrvatskoj.

Rekao je da je 2012. i 2013. riječki aerodrom imao oko 60 tisuća putnika na godinu te da je bio pred zatvaranjem, uz velike financijske gubitke, ali da je sada poslovno stabilan i ostvaruje dobit.

Na konferenciji je još rečeno da je Primorsko-goranska županija zadnjih sedam godina u infrastrukturni razvoj Zračne luke Rijeka uložila više od 3,5 milijuna kuna te još oko pet milijuna kuna u sklopu projekta udruženog oglašavanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara