Zuckerberg se sastao s Trumpom. Ne prodaje Instagram ni WhatsApp

Zuckerberg se sastao s Trumpom. Ne prodaje Instagram ni WhatsApp
Foto: Facebook

ČELNIK Facebooka Mark Zuckerberg imao je jučer u Bijeloj kući "konstruktivan sastanak" s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom, izvijestili su iz kompanije, a na sastanku u Kongresu odbacio je ideju o prodaji Instagrama i WhatsAppa. 

Zuckerberg se sastao s "kreatorima politika kako bi poslušao što ih brine i razgovarao o regulaciji interneta u budućnosti", rekao je glasnogovornik Facebooka. 

"Imao je konstruktivan sastanak s predsjednikom Trumpom u četvrtak u Bijeloj kući", stoji u priopćenju Daniela Robertsa poslanom e-mailom.  

Trump: Bilo je ugodno

Trump je tvitao da je imao "ugodan sastanak s Markom Zuckerbergom u Ovalnom uredu", ne navodeći detalje. 

Zuckerberg, koji je prošle godine posjetio Capitol Hill i svjedočio pred američkim Kongresom zbog skandala tvrtke Cambridge Analytica, susreo se u četvrtak prije sastanka s Trumpom i s brojnim republikancima, uključujući senatore Josha Hawleyja i Johna Cornyna.

Hawley je tvitao da je izazvao osnivača Facebooka da pokaže da je kompanija ozbiljna "u vezi pristranosti, privatnosti i konkurencije" u prodaji WhatsAppa i Instagrama i omogućavanju nadzora nad cenzurom neovisnoj, trećoj strani.

"Odgovorio je na oba (prijedloga)", tvitao je senator. 

Cornyn je rekao da su na "otvorenom sastanku punom poštovanja raspravljali o odgovornostima društvenih medija, regulacijskim prijedlozima, izbornoj sigurnosti, privatnosti i cenzuri konzervativnih glasova na društvenim medijima". 

Facebook je jedna od najvećih tehnoloških tvrtki od kojih je pravosudni odbor američkog Kongresa zatražio e-mailove i pravne podneske ranije ovog mjeseca. 

Savezni regulatori i glavni tužitelji gotovo svih 50 američkih država također su pokrenuli vlastite istrage Facebooka i Googlea. 

Društvena mreža je kritizirana jer je dopustila trolovima, koje je navodno podupirala Rusija, da objavom oglasa utječu na predsjedničke izbore 2016. na kojima je Trump došao na vlast. 

U srpnju je američka vlada kaznila Facebook s pet milijardi dolara zbog kršenja privatnosti korisnika nakon što su iscurili podaci gotovo 87 milijuna korisnika kojima je pristupila Cambridge Analytica, politička konzultantska tvrtka sa sjedištem u Londonu koja je radila na Trumpovoj izbornoj kampanji 2016. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara