Župan Levačić: Gradnja područne škole u Držimurcu-Dtrelcu zakonita

MEĐIMURSKI župan Branko Levačić, načelnik Male Subotice Josip Šegović i ravnateljica osnovne škole Đurđa Horvat na današnjoj su konferenciji za novinare u Čakovcu zanijekali tvrdnje sa subotnjeg prosvjeda mještana DržimurcaStrelca koji se protive dogradnji područne škole u tom naselju koju bi pohađali i Romi, tvrdeći kako je gradnja protuzakonita.

Župan Levačić je istaknuo kako je većina podataka iznesena na skupu netočna, a tvrdnju da je gradnja protuzakonita i da ulagač nema građevnu dozvolu pobio je predočenjem dozvole izdane još 4. lipnja 2003.

"Nećemo popustiti nikakvim pritiscima i neka nitko u Držimurcu-Strelcu ne misli da ćemo odustati od gradnje. Ako tko poduzme mjere protiv gradnje, iskoristit ćemo sve zakonske mogućnosti da ga sankcioniramo", upozorio je Levačić. Pozvao je mještane i Vijeće Mjesnog odbora da razmisle o svojim postupcima, to više što je sve manje onih kojih se protive gradnji škole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ravnateljica Horvat podsjetila je katastrofalne stanje područne škole i nemogućnost kvalitetna rada u njoj. "Uvjete rada poboljšavamo već nekoliko godina i nije istina da smo radili u tajnosti, kao što je prikazano na subotnjem skupu. O svakom novom trenutku u projektu na vrijeme smo izvijestili mjerodavne ustanove te kanimo otvoriti i dvogodišnji predškolski program, kako bismo Rome pripremili za školu i bolje ih socijalizirali. Oni koji se protive gradnji, protive se boljitku svoje djece", naglasila je ravnateljica Horvat.

Područnu školu u Držimurcu-Strelcu polazi 20-ak učenika Hrvata i šest puta više Roma. Na subotnjem prosvjedu istaknuto je mišljenje da se škola gradi za Rome. Isti dan župan Levačić je izjavio da nitko neće spriječiti dogradnju škole, koja se s deset milijuna kuna u potpunosti plaća iz državnog proračuna.

(Hina) vhač vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara