Župan Peronja: Poštovat će se odluke Ekostožera i smeće će se privremeno odlagati na Donju Goru

SPLITSKODALMATINSKI župan Kruno Peronja rekao je danas da će se odlagalište smeća na Donjoj gori privremeno otvoriti po odluci ministrice zaštite okoliša i županijskog Ekostožera, unatoč protivljenju prosvjednika iz Podgore i Općinskog vijeća Podgore, na području koje se nalazi to odlagalište.  

Općinsko je vijeće sinoć poduprlo odluku podgorskih prosvjednika da ne dopuste ni privremeno odlaganje smeća iz Makarske na odlagalište na Donjoj gori, iako su na sastanku prije dva dana u Splitu s ministricom zaštite okoliša Marinom Matulović-Dropulić djelomično pristali na to.

Župan je danas izjavio za Hinu da će se unatoč njihovu protivljenju pitanje makarskog smeća i odlagališta na Donjoj gori rješavati u skladu sa zaključcima Ekostožera: Županija će sanirati odlagalište, a dok to ne bude gotovo, makarsko smeće će se privremeno odlagati na Donjoj gori, t.j. do 1. siječnja 2005.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Već se priprema natječaj za uređenje toga odlagališta, a dok se bude uređivalo, smeće iz Makarske privremeno će se odlagati na njemu, ustvrdio je župan Peronja.

Pročelnik županijskog Upravnog odjela za komunalne poslove Tomislav Mihotić kazao je za Hinu da se želi izbjeći primjena sile te da će se ponovno razgovarati s ministricom Dropulić i odrediti početak provedbe te odluke, ako Ministarstvo ne pronađe neko drugo rješenje.

(Hina) me jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara