Župan Šafer i sindikat upozorili na otpuštanje radnika u HŽ-u

Dopredsjednik Sindikata željezničara Hrvatske Mladen Novak izjavio je danas u Vinkovcima kako se "mjere restrukturiranja koje se provode na Hrvatskim željeznicama (HŽ) svode isključivo na otpuštanje radnika iz sustava HŽa".

"Samo pritiskom sindikata broj radnika HŽ-a predviđenih za otpuštanje s 1420 sveden je na 600 prekobrojnih radnika koji će HŽ napustiti dragovoljno uz prethodno ponuđene otpremnine", izjavio je Novak tijekom prijema kod vukovarsko-srijemskog župana Nikole Šafera.

Župan Šafer je zauzeo se za to da u HŽ-u kažu "koja je njihova strategija razvoja, a ne strategija otpuštanja radnika".

Dodao je kako je i sam "vrlo nezadovoljan" još "nepotvrđenim navodima kako od 600 prekobrojnih radnika njih stotinjak radi na Željezničkom čvorištu Vinkovci".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Moramo aktivirati takvu razvojnu poliitku koja će stvarati nova radna mjesta, a ne da govorimo o smanjenju zaposlenih", poručio je župan Šafer negodujući što su "HŽ odustale od razvojne politike i novih ulaganja u Vukovarsko-srijemskoj županiji".

"Kažu da novca nema za nastavak radova na X. koridoru kao niti za obnovu pruge Vinkovci-Osijek u čije je razminiranje Vukovarsko-srijemska županija uložila znatna sredstva. Neki sada žele i marginalizirati željezničko čvorište Vinkovci, prije rata jedno od najvećih u ovom dijelu Europe", rekao je župan.

Dodao je kako "HŽ očito zanemaruje podatke o svakodnevnom povećanju prometa kroz vinkovačko željezničko čvorište i X. koridor na kojem se to čvorište nalazi".

(Hina) xzdra yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara