KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Županije objavile nove podatke, imamo jednog novooboljelog u Hrvatskoj

Županije objavile nove podatke, imamo jednog novooboljelog u Hrvatskoj
Foto: Index

NACIONALNI stožer je putem priopćenja izvijestio o novim podacima o koronavirusu u Hrvatskoj.

"Broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24-satnom razdoblju je 1, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2244. Novooboljeli je iz Zagrebačke županije", poručuju iz Stožera.

Ukupan broj preminulih je 99.

Do sada je testirano 61.482 osobe, od toga 618 u posljednja 24 sata. Na respiratoru je 6 pacijenata. Ukupan broj ozdravljenih je 2027.

Tijekom nedjeljnoga jutra i ranoga poslijepodneva županijski stožeri objavljivali su nove podatke iz cijele Hrvatske.

STANJE PO ŽUPANIJAMA 24.5.

 •     Istarska - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 92
 •     Virovitičko-podravska - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 9
 •     Bjelovarsko-bilogorska - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 10. Svi ozdravili
 •     Vukovarsko-srijemska - Novih 0. Ukupno 41.
 •     Krapinsko-zagorska - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 140
 •     Karlovačka - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 30
 •     Požeško-slavonska - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 8
 •     Splitsko-dalmatinska -  Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 558
 •     Zadarska -  Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 87
 •     Šibensko-kninska - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 91
 •     Zagrebačka - Novih 1. Dosad ukupno slučajeva 130
 •     Grad Zagreb - Novih 0.  Dosad ukupno slučajeva 478
 •     Osječko-baranjska -  Novih 0.  Dosad ukupno slučajeva 131
 •     Primorsko-goranska - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 72
 •     Međimurska - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 8
 •     Varaždinska - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 47
 •     Ličko-senjska - Novih 0. ukupno slučajeva 22
 •     Brodsko-posavska - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 37
 •     Dubrovačko-neretvanska -  Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 118
 •     Sisačko-moslavačka -  Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 34
 •     Koprivničko-križevačka - Dosad ukupno slučajeva 92

IZ MINUTE U MINUTU KORONAVIRUS U HRVATSKOJ MOGLI STE PRATITI TIJEKOM JUTRA

14:00 Broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24-satnom razdoblju je 1, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2244. Novooboljeli je iz Zagrebačke županije. Do sada je testirano 61.482 osobe, od toga 618 u posljednja 24 sata. Na respiratoru je 6 pacijenata. Ukupan broj ozdravljenih je 2027. Ukupan broj preminulih je 99, objavio je Nacionalni stožer.

13:40 U Gradu Zagrebu je epidemiološka situacija zadovoljavajuća. Nema novooboljelih, ali nema ni ozdravljenih. Jučer je testirano 210 ljudi, rečeno je na konferenciji za novinare zagrebačkog stožera.

12:39 Na području Krapinsko-zagorske županije već 26 dana nema novooboljelih od koronavirusa. U protekla 24 sata testirano je 36 uzoraka, od kojih su 33 negativna, dok se za još 3 čekaju rezultati nalaza. Broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja Krapinsko-zagorske županije i dalje iznosi 2, dok je ukupan broj ozdravljenih osoba 136. Dosad je testirano 2696 uzoraka.

12:15 U Zadarskoj županiji nema novooboljelih od koronavirusa, a broj ozdravljenih je i dalje 85. U posljednja dva dana testirane su 63 osobe, a od početka epidemije ukupno 2666 uzoraka. U samoizolaciji su 4 osobe, a aktivni nadzor završio je za 3865 osoba.

12:12 Danas na području Sisačko-moslavačke županije nema novooboljelih od koronavirusa. Na području te županije još su tri pacijenta koja boluju od ove zarazne bolesti.

11:54 U Karlovačkoj županiji nema novih slučajeva oboljenja od koronavirusa. Izvijestio je tako Stožer za civilnu zaštitu Karlovačke županije, podsjetivši da je jučer na covid-19 testirano 50 ljudi. Svi pristigli nalazi su negativni. Danas će biti testirano oko 30 osoba kroz drive-in, najavili su u Stožeru.

11:48 Nema novooboljelih niti u Požeško-slavonskoj županiji. Danas je 11. dan bez novooboljelih osoba u toj županiji, a trenutno je pet aktivnih slučajeva zaraze. Četiri osobe se nalaze u kućnoj izolaciji, a jedna osoba je hospitalizirana. U samoizolaciji se trenutno nalaze 3 osobe, 11 uzoraka je poslano na analizu te je ukupno testirano 1123 osoba.

11:44 Na području Splitsko-dalmatinske županije danas nema novooboljelih osoba. Obrađeno je 127 testova. Do sada je izliječeno 460 osoba. 19 osoba je hospitalizirano. 6 zdravstvenih djelatnika nalazi se u samoizolaciji. 4 osobe su na respiratoru i to 3 iz Splitsko-dalmatinske županije i 1 iz Šibensko-kninske županije. Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je zabilježeno 559 slučajeva zaraze koronavirusom.

11:40 Drugi dan zaredom na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih osoba od koronavirusa. Svi pristigli nalazi u posljednja 24 sata bili su negativni, a među njima i ponovljeni nalaz jednog radnika iz grupe od 15 radnika koji su tijekom ovog tjedna stigli iz Švedske i nalaze se u samoizolaciji u županijskoj karanteni. Tijekom dana očekuju se rezultati još dijela briseva uzetih tijekom jučerašnjeg dana. Ukupan broj oboljelih osoba na području Brodsko-posavske županije tako i dalje iznosi 41, ozdravilo je 16 osoba, a uz jednu ranije preminulu osobu, trenutno je 24 aktivne oboljele osobe.

11:36 U posljednja 24 sata u Zagrebačkoj županiji potvrđen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, izvijestili su u nedjelju iz županije. Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do nedjelje, 24. svibnja do 11 sati evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o jednoj osobi više kojoj je potvrđen covid-19, ali je i jedna osoba više izliječena. Do sada je ukupno izliječena 121 osoba, a četiri su umrle.

11:09 Glasnogovornik Lufthanse potvrdio je da će od sredine lipnja ta tvrtka letjeti za Dubrovnik. To je odlična vijest za grad koji je jako ovisan o turizmu, a ujedno je i najava mogućeg otvaranja i dolaska njemačkih gostiju na Jadran. > Opširnije

10:45 Šibensko-kninska županija nema novooboljelih od koronavirusa. Ovo je jedanaesti dan u kontinuitetu bez novozaraženih na području Šibensko-kninske županije. U toj županiji još se četiri pacijenta oporavljaju od bolesti, od kojih se jedan liječi u KBC-u Split, a ostali su na kućnoj njezi. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i dalje su 64 osobe i svi su kontakti covid-19 pozitivnih osoba.

10:26 Ličko-senjska županija i dalje je korona-free zona, 36. dan zaredom nema novooboljelih osoba. Ukupno su oboljele 22 osobe od covida-19 od čega je 21 osoba izliječena te jedna preminula osoba.

10:00 Kako je u nedjelju ujutro izvijestio Stožer civilne zaštite Istarske županije, 90. dan od pojave koronavirusa u Hrvatskoj u Istri nema novooboljelih. U posljednja 24 sata ispitano je 106 uzoraka i svi su negativni.

9:37 U Osječko-baranjskoj županiji nema novih slučajeva zaraze. Tijekom posljednja 24 sata u KBC-u Osijek testiran je 91 uzorak, a u Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije 68. Svih 159 testiranih osoba imalo je negativan nalaz na koronavirus. Na Klinici za infektologiju KBC-a Osijek i dalje je hospitalizirana samo jedna oboljela osoba, a na respiratoru nema pacijenata pozitivnih na koronavirus. 12 pacijenata nalazi se na kućnom liječenju.

9:34 Državna blagajna koju je ispraznila koronakriza bit će jedan od najvećih izazova za novu hrvatsku vladu koja će se formirati nakon ljetnih izbora. > Opširnije

9:30 Analitičari su podijeljeni u procjenama je li u prvom tromjesečju hrvatsko gospodarstvo palo ili poraslo, no za cijelu ovu godinu dvojbi nemaju - recesija će zbog koronakrize biti dublja od one za financijske krize 2009. > Opširnije

9:28 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i nakon jučerašnjeg dana nema zaraženih osoba koronavirusom. Jučer je testirano 9 osoba i svi su negativni. To je 39. dan zaredom da u toj županiji nije zabilježen novi slučaj zaraze koronavirusom.

9:23 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata nema pozitivnih osoba na covid-19 te tako ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 41, od čega je 40 izliječenih.

9:00 Virovitičko-podravska županija danas nema novih slučajeva. To je već 22. dan da nemaju nove slučajeve.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara