Županijski sud poništio presudu protiv Mamića: Dinamova "alfa i omega" ipak neće ići psihijatru?

ODLUKOM Županijskog suda u Zagrebu, koji je nadležan zagrebačkom Općinskom sudu, poništena je kazna kojom je izvršni direktor NK Dinama Zdravko Mamić, u siječnju ove godine uvjetno kažnjen sa šest mjeseci zatvora s rokom kušnje od dvije godine.

Podsjetimo, Mamić je kažnjen zbog prijetnji koje je 2003. uputio Miljenku Mesiću, tadašnjem pročelniku Gradskog ureda za planiranje, s kojim se potukao i sukobio zbog nesuglasica oko projekta Eurotower. Riječ je o neboderu koji je izgrađen u Vukovarskoj ulici u Zagrebu, a koji je poznatiji pod nazivom "Mamić tower".

Osim što je uvjetno kažnjen Mamiću je određeno i obavezno psihijatrijsko liječenje u trajanju od dvije godine koje bi mu u prvom redu trebalo ponoći u stjecanju samokontrole.

Županijski sud u Zagrebu, odnosno sudsko vijeće pod predsjedanjem sutkinje Sonje Primorac, smatra pak kako je odluka o dvogodišnjem psihijatrijskom liječenju dvojbena te je zbog toga odlučeno da se ta odluka poništi.

Nejasni zaključci sudskog vještaka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudsko vijeće nejasnim i proturječnim je opisalo zaključke sudskog vještaka Davora Zdunića koji je u svim izvješću naveo potrebnim da Zdravko Mamić prođe kroz psiho-tretman radi stjecanja samokontrole, ali istodobno nije smatrao neophodnim da Mamića sud obveže na odlaske psihijatru.

Na glavnoj raspravi na Općinskom sudu u Zagrebu, gdje mu je skrenuta pažnja da je Mamić do tada već dva puta bio izbačen iz sudnice zbog galame i vrijeđanja, Zdunić je izmijenio svoj stav. Županijski je sud pak zaključio da je Zdunić i prije glavne rasprave imao uvid u dokumente koji pokazuju da je Mamić već ranije bio izbačen sa suđenja, te je nejasno zašto je svoje mišljenje promijenio baš na glavnoj raspravi.

Iz svega navedenog sudsko vijeće je zaključilo da je ostalo nejasno na osnovu čega je Zdunić zaključio da bi Mamić dvije godine trebao posjećivati psihijatra te je odlučilo da će o slučaju odlučivati drugi sudac.

R.I.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara