Županijski sud u Zadru: ponovno suđenje Zorani Banić u razumnu roku

Županijski sud u Zadru zaprimio je odluku Vrhovnog suda o ukinuću prvostupanjske presude Srpkinji Zorani Banić, po kojoj je bila osuđena na 13 godina zatvora za kažnjivo djelo ratnog zločina nad civilnim pučanstvom u Škabrnji u jesen 1991. L

Odlukom Vrhovnog suda prije nekoliko dana određeno je da se protiv Zorane Banić u Županijskom sudu u Zadru ponovi sudski postupak.

Predsjednik Županijskog suda u Zadru Ante Klišmanić izjavio je danas da će se ponovno suđenje Zorani Banić održati u razumnu roku, dodavši da je za sada nemoguće odrediti kad će točno početi ponovljeno suđenje jer da svi suci unaprijed imaju zakazane sudske postupke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Nema razloga da ponovno suđenje ne vodi sutkinja Enka Moković koja je vodila i prijašnji postupak protiv Zorane Banić", rekao je predsjednik Suda Klišmanić.

Županijski državni odvjetnik u Zadru Ivan Galović izjavio je da će i u ponovljenu suđenju Zorani Banić Županijsko državno odvjetništvo zastupati stajališta da je optužena Zorana Banić odgovorna za kažnjivo djelo ratnog zločina nad civilima, počinjena u Škabrnji 18. studenog 1991.

(Hina) ima sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara