županja - predstavljeni kandidati s neovisne liste jerka zovka

"Svoji smo" predizborni je moto pod kojim su se večeras u Županji predstavili kandidati za parlamentarne izbore u 5. izbornoj jedinici s Neovisne liste nositelja Jerka Zovka.

Predstavljajući kandidate, Jerko Zovko je istaknuo da se među njima nalazi "43 posto žena, desetorica kandidata sudionici su Domovinskog rata, a osmero su ljudi koji su iz pepela digli autentičnu socijaldemokraciju u Hrvatskoj".

Obraćajući se građanima Županje na predizbornom skupu održanom u restoranu Graničar, Zovko je ustvrdio da je "propast Županjske banke sinonim za način na koji su saborski zastupnici iz Slavonije i Baranje branili interese Slovonije u Hrvatskom saboru".

Po riječima druge na listi Blaženke Gogić, u dosadašnjem tijeku predizborne kampanje najmanje je pozornosti posvećeno hrvatskim braniteljima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijela politika Ministarstva hrvatskih branitelja fokusirala se na hrvatske ratne vojne invalide, kojih je samo 7,2 posto u ukupnoj populaciji invalida branitelja", rekla je dodajući kako je "žalostan podatak da u Hrvatskoj ima još oko četiri tisuće ratnih invalida koji nisu ostvarili svoja prava iako je od početka Domovinskog rata prošlo više od deset godina".

Sedmi na listi Vlado Katana pozvao je građane Županje da izađu na parlamentarne izbore i svoji glas daju toj Neovisnoj listi.

(Hina) žd dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara