županjska sladorana dobila novi suvremeni silos

U županjskoj Sladorani d.d. danas je pušten u uporabu novoizgrađen silos obujma 50 tisuća tona šećera u gradnju kojeg je uloženo 39 milijuna kunaL

Silos je građen po europskim standardima i ekološkim uvjetima Europske unije, istaknuo je direktor županjske Sladorane Marinko Pauković, govoreći na svečanosti puštanja silosa u rad.

Silos je pritiskom na računalu u rad pustio potpredsjednik Hrvatskog sabora Mato Arlović.

Po Paukovićevim riječima nakon financijske konsolidacije potkraj 2001. vlasnikom Sladorane postala je država i gradnjom novog silosa počelo je novo razdoblje u razvoju tvornice do privatizacije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želimo da Sladorana bude privatizirana tako da u to budu uključeni i radnici i kooperanti", istaknuo je. Podsjetio je kako je ove godine, koju je u poljodjelstvu obilježila suša, Sladorana preradila 233.000 tona šećerne repe i proizvela 27.000 tona šećera, što će sa šećerom od šećerne trske biti više od 50.000 tona. Dodao je kako je potražnja za županjskim šećerom velika u zemljama EU-a. Po njegovim riječima u protekle dvije godine u Sladoranu i njezino održavanje uloženo više od 70 milijuna kuna.

O važnosti tvornice za Županju i Vukovarsko-srijemsku županiju govorili su županjska gradonačelnica Ljubica Brdarić i župan Nikola Šafer.

(Hina) žd vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara