Žuvanić odbacio navode o rastrošnosti ministarstva u njegovu mandatu

MINISTAR pomorstva, prometa i veza Roland Žuvanić odbacio je danas tvrdnje jednog tjednika o navodnom nenamjenskom trošenju proračunskih sredstava i rastrošnosti Ministarstva u njegovu mandatu, ističući kako su "ama baš sve nepravilnosti koje mu se imputiraju" provedene u vrijeme dok još nije bio ministar.

Na dužnost ministra pomorstva, prometa i veza Žuvanić je stupio u srpnju prošle godine, a tu je dužnost prije njega obnašao HSLS-ovac Mario Kovač.

Žuvanić navodi da tekst, koji se poziva na nalaze državne revizije, "obiluje nizom neistina koje su ne samo tendenciozno, već štoviše, zlonamjerno prikazane, s razlogom da ga se potpuno diskreditira kao ministra i ocrni kao osobu".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar priznaje da pojedini troškovi koji se navode u tekstu dostižu milijunske iznose, ali ističe da je riječ o ministarstvu koje zapošljava gotovo 600 osoba, dio u sjedištu Ministarstva a dio u 68 kapetanija i lučkih ispostava i u drugim dislociranim jedinicama inspekcijskih službi.

Riječ je o navodima o troškovima za dodatke na plaće i naknade, za službena putovanja i vozni park, opremu, telefoniranje i drugo. Ministar Žuvanić ističe, među ostalim, da je od kako je ministar, racionalizirao troškove za telefon i smanjio broj mobitela.

Državni ured za reviziju ne može komentirati svoja izvješća prije nego postanu službeno, odnosno prije nego se o njima očituje Sabor.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara